Тушковані кабачки



Тушковані кабачки


Кабачки ми любимо практично в будь-якому вигляді, хіба що сирими їх не їмо. Це чудова дуже легка в приготуванні, так і для травлення їжа, яку до того ж дуже легко і просто готувати в будь-яких, навіть в польових умовах. Сьогодні пропоную Вашій увазі якраз саме такий рецепт приготування кабачків, простий і корисний.

Зазначена вище кількість продуктів достатньо для приготування чотирьох великих порцій тушкованих кабачків.

Інгредієнти:
кабачки - 4 шт.;
перець - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
помідори - 1-2 шт.;
зелень будь-яка - 50 г;
масло рослинне - 50 мл;
сіль - 1 ч. л.

Спосіб приготування тушкованих кабачків.


Перед початком приготування наливаємо на дно рослинну соняшникову/оливкову олію і ставимо посуд підігріватися на повільному вогні. Кабачки добре миємо, у молодих шкірка м'яка, тому її можна не знімати, я зазвичай зчищаю тільки в тих місцях, де на ній є якісь пошкодження (подряпини, вм'ятини і т. п.). Ріжемо кабачки не дрібно, в процесі приготування вони не повинні перетворитися на безформну масу.

11


Викладаємо їх у казан, накриваємо кришкою.

22


Тепер ріжемо моркву, у мене велика, тому я різала на чверть кружечки.

33


Додаємо її до кабачків. На цьому етапі приготування овочі ще не встигають дати сік, і щоб вони не прожарились до дна казана і не підсмажилися взагалі, додаємо трохи води, досить, щоб вона покрила дно.

44


Так само не дуже дрібно ріжемо зелений перець (він ще називається перець долма).

55


Додаємо його до решти овочів. При додаванні кожного нового інгредієнта все добре перемішуємо.

66


В останню чергу ріжемо кубиками томат.

77


Перекладаємо його в казан, перемішуємо і закриваємо кришкою. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин, не відкриваючи. Потім, якщо є сушена зелень, додаємо її.

88


А так само сіль. Я використовую велику морську, але за час приготування вона повністю розчинитися.

99


Знову накриваємо кришкою і залишаємо блюдо самостійно готуватися ще 10 хвилин. За цей час миємо й ріжемо свіжу зелень.

1010


І приблизно за 5 хвилин до готовності додаємо її в блюдо.

1111


Готові тушковані кабачки подаємо до столу, заправити сметаною або майонезом і прикрасивши свіжою зеленню.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок