Курячий салат
Інгредієнти:
грудка куряча відварна - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
яйця курячі - 2 шт.;
огірки мариновані - 4 шт.;
морква (невелика) - 2 шт.;
печериці мариновані (різані) - 1 б.;
майонез - 200 г.
Спосіб приготування курячого салату.
Сьогодні будемо готувати смачний салат з доступних всім продуктів. Ось, що нам знадобитися.
Салат укладається шарами, тому нам потрібно підготувати всі інгредієнти. Для початку нам потрібно відварити в підсоленій воді курячу грудку, щоб м'ясо було соковитіше, я його залишаю остигати в бульйоні, а тільки потім дістаю і розділяю на волокна, що нам і потрібно зробити.
Потім нарізаємо дрібними кубиками огірки.
І натираємо на крупній тертці заздалегідь зварені яйця, картоплю і моркву.
Відкриваємо банку з печерицями, зливаємо всю до останку рідину і ріжемо подрібніше.
Тепер, коли все готове, можна приступати до укладання. Першим шаром викладаємо на блюдо 1/2 частину картоплі і шар змащуємо майонезом.
Далі у нас йде 1/2 частина грудки, її теж потрібно змастити майонезом.
Потім 1/2 частина огірків.
Та половина грибів і майонез.
Зверху викладаємо 1/2 натертих яєць і знову змащуємо майонезом.
Тепер знову викладаємо картоплю, що залишилася.
Змащуємо шар майонезом і чергуємо шари далі в тому ж порядку: куряча грудка, майонез, огірки, печериці, майонез, яйця, майонез. А зверху викладаємо всю натерту моркву (її не повинно бути багато, вона використовується лише як красиве оформлення верху) і прикрашаємо салат, керуючись вашою фантазією. Я оформила ось так.
Все, даємо просочитися салату і можна подавати на стіл. Я завжди прибираю на всю ніч у холодильник. Я не використовувала в рецепті сіль, але ви можете злегка підсолити шари на свій смак за бажанням. Картоплю беріть не велику, щоб картопляний шар вийшов досить тонким. Салат виходить дуже ніжним і смачним. Приємного смаку!