Салат грибна поляна з куркою



Салат грибна поляна з куркою
Вирішила на святковий стіл приготувати що-небудь смачненьке, чого раніше не робила. За порадою сестри вибрала салат "Грибна поляна", тим більше сама грибочки дуже люблю, та й готувати його дуже просто.

Інгредієнти:
стегно куряче - 2 штуки;
мариновані гриби - 1 банка;
картопля - 3 штуки;
яйця курячі - 4 штуки;
кукурудза консервована - 1 банка;
майонез - за смаком;
корнішони мариновані - 10 штук;
кріп - частина пучка;
лук зелений - частина пучка;
сіль - за смаком.

Спосіб приготування салату грибна поляна.


Отже, готуємо необхідні інгредієнти.

1

Попередньо відварюю курячі стегна, картоплю і яйця. Остуджую всі ці продукти і приступаю до приготування салату. Салат викладається шарами. Я взяла невелику скляну каструлю, про що в подальшому ні краплі не пошкодувала. Отже, на дно посуду викладаю щільно гриби. До речі, можна використовувати будь-які гриби, але виглядати цікавіше буде, якщо вони будуть цільними.

2

Кріп і цибулю дрібно шаткую.

3

Викладаю поверх грибів. Яйця тру на крупній тертці і викладаю наступним шаром.

4

На яйця видавлюю невелику кількість майонезу і промазую.

5

Наступним шаром викладаю консервовану кукурудзу.

6

Знову промазую цей шар майонезом.

6

Мариновані корнішони тру на крупній тертці.

7

Викладаю їх наступним шаром в каструлю.

8

І знову шар промазуємо невеликою кількістю майонезу.

9

Далі куряче стегно відокремлюємо від кісток і м'ясо ріжемо кубиками або просто невеликими шматочками.

10

Порізане м'ясо викладаємо наступним шаром.

11

І знову змащуємо майонезом. Додам, що цей шар потрібно промащувати великою кількістю майонезу, так як куряче м'ясо дуже добре вбирає.

12

13

Останнім шар - відварна картопля, натерта на крупній тертці.

14

Змащувати майонезом не потрібно. Тепер отриману масу салату потрібно викласти в інший посуд, перевернувши так, щоб гриби виявилися верхнім шаром салату. Я використовую кришку від скляної каструлі як салатника.

15

Для того, щоб салат краще відокремився від каструлі, в якій він зараз перебуває, я лезом ножа проводжу між ним і стінками каструлі. Накриваю каструлю кришкою і різко перевертаю. Таким чином наш салат виявляється в салатнику.

16

Ось така красива вийшла полянка. А ось так виглядають шари салату.

17

Тепер салат накриваю каструлею, вона вже служить мені в якості кришки, і прибираю в холодильник, щоб дати йому настоятися. До речі, я боялася, що салат в такому перевернутому вигляді розтечеться, але форму він тримав дуже добре. До того ж салат не перетворюється в "кашу", коли його кладеш в тарілку, всі інгредієнти дуже добре помітні. Загалом мені салат дуже сподобався. Раджу і вам такий приготувати хоча б один раз. Всього Вам самого смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок