Картопля по-французьки



Картопля по-французьки


Щось французьке, якась магія в цьому рецепті і правда є, незважаючи на всю його простоту. Страва готується з елементарних продуктів: тільки картопля і цибуля. Але при цьому воно поширює приголомшливий аромат, та й виглядає так красиво, що гідно будь-якого святкового столу.

Я відкрила для себе цей рецепт зовсім випадково. За законом підлості, тільки лікар заборонив мені їсти все жирне і смажене, як тут же шалено захотілося картоплі, смаженої на сквороді в маслі.

Довелося шукати компромісний варіант, щоб і смачно і не дуже шкідливо. Згадала про давно відкладений рецепт і вирішила, що прийшов час його випробувати. Результат мене просто вразив!

Інгредієнти:
картопля — 6 шт. (середніх за розміром);
цибуля ріпчаста — 3 шт.;
масло вершкове — 2-3 ст. ложки;
прованські трави (або інші спеції);
сіль

Спосіб приготування картоплі по-французьки.


Картоплю миємо, чистимо й ріжемо на тонкі пластини. Товщина повинна бути близько 0,5 см.

11


Те ж саме проробляємо з цибулею. Можна порізати кільцями або півкільцями, залежно від розміру. В ідеалі всі кружечки картоплі і цибулі повинні бути приблизно однаковими.

22


Викладаємо наші інгредієнти в змащену маслом форму, чергуючи при цьому цибулю і картоплю.
Посипаємо сіллю і будь-якими спеціями, які вважаєте за потрібне.

33


Я дуже люблю картоплю в поєднанні з прованськими травами.

44


Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці (ставимо на 30 секунд), і поливаємо їм нашу страву.

55


Запікаємо наш картоплю протягом півтора годин.

66


На початку можна закрити фольгою, а потім зняти. На запікання у мене пішло майже 2 години, за цей час скоринка стала тільки трохи помітною, хоча фольгою я не закривала. В кінці хвилин на 10 включила гриль.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок