Свинина в духовці



Свинина в духовці


Свинину готують практично в кожній родині. Блюдо запечена свинина з яблуками – подвійне задоволення! Яблука просочують м'ясо і дають неповторний аромат страви. Результат вас точно порадує! Яблука в приготуванні краще всього використовувати з кислинкою, зелені.

Свиняче філе краще всього вибирати з прожилками, але з невеликою кількістю. У такого м'яса жир при запіканні «плавиться», і волокна свинини просочуються, стають більш соковитими. Гірчиці я кладу багато, змащую м'ясо рясно. Вона проникає у волокна м'яса і надає особливий присмак і м'якість м'яса.

Час приготування мінімальний, так як вам необхідно лише підготувати м'ясний шматочок і нарізати яблука, все загорнути у фольгу, а далі все за вас зробить духовка. І ще один великий плюс, те, що це блюдо можна приготувати в будь-який час року.

Прості інгредієнти завжди знайдуться в будинку. А запечена свинина в духовці може стати частою стравою в буденний день, так і коронною стравою на святковому столі. Враховуючи гарнір, із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 – 10 порцій.

Інгредієнти:
свинина (філе) – 1,2 кг;
яблука зелені – 3-4 шт. (приблизно 300 г);
гірчиця – 4-6 столових ложок;
сіль – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати запечену свинину в духовці.


М'якоть свинини промити під проточною водою, обсушити. Свиняче філе викласти на фольгу, за смаком посолити, рясно змастити гірчицею з усіх боків (з торців теж), поперчити.

11


Яблука помити, нарізати часточками, зрізавши серцевину. Викласти шматочки яблук зверху на м'ясо.

22


Фольгу щільно загорнути, викласти у вогнетривку форму або на деко. Запікати свинину з яблуками при температурі 180-200 градусів близько 1 години. (Взагалі, я запікаю завжди за формулою: 500 г м'яса — 25 хвилин при температурі 200 градусів).

Якщо вам хочеться отримати рум'яне м’ясо з яблучками, можна фольгу зверху розкрити і підрум'янити 5 хвилин на грилі. Готовність свинини можна перевірити ножем, зробивши надріз. Якщо сік, що витікає прозорий, м'ясо готове. Якщо у вас є термометр для запікання м'яса, ще краще. У центр шматка проколюємо шило термометра і дивимося температуру. Ідеальна температура для свинини – 70-80 градусів.

33


Запечене м'ясо дістати з духовки. Дати йому «відпочити» хвилин 10-15. Потім запечену свинину звільнити від фольги, викласти великим шматком на красиве блюдо. Прикрасити страву зеленню і свіжими овочами. Можна відразу нарізати на порційні шматочки.

44


Подавати запечену свинину
можна з будь-яким гарніром.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок