Салат із свинячого серця



Салат із свинячого серця


Сьогодні хочу познайомити вас з салатом, який дуже припав до смаку моєму чоловікові. Сподіваюся, цей рецепт стане в нагоді і вам. А готувати ми будемо салат зі свинячого серця.

Різноманіття салатів з крабових паличок, курячого філе і ковбас неабияк набридли обивателям. Тому стандартні салати з майонезом на святкових столах не викликають колишнього ажіотажу.

Перебуваючи в тяжких роздумах з приводу меню напередодні вихідних, я перебирала записи моєї мами зі старого зошита в клітинку. І тоді натрапила на цей салат.

Свиняче серце - продукт не дуже популярний і навіть рідкісний у нашому раціоні, але технологія приготування салату проста і зручна. До того ж серце не дороге по фінансам, але дуже корисне.

Інгредієнти:
- серце свиняче (можна і яловиче і навіть куряче) - 1 шт., це близько 200 г;
- цибуля два види, ріпчаста і зелена - 2 головки і один пучок, відповідно;
- листя салату - 2 пучка або 1,5;
- помідор - 1 шт.;
- можна використовувати моркву по-корейськи - 100 г.

Для соусу:
- йогурт - 2 ст. ложки;
- гірчиця французька і звичайна по 1 або 1,5 чайних ложки;
- олія - 3-5 столових ложок.

Як приготувати салат із свинячого серця.


Серце розрізаємо навпіл і видаляємо згустки крові, промиваємо і ставимо варитися у підсоленій воді на одну годину.

11


Листя салату промиваємо і рвемо на невеликі частини.

22


Помідор нарізаємо невеликим кубиком. Два види цибулі ріжемо соломкою і маринуємо у винному оцті. Додаємо так само сіль, цукор і трохи чорного перцю.

Коли серце готове, охолодити його і ріжемо соломкою, максимально підходить за розміром до форми нарізки цибулі.

33


Змішуємо цибулю і серце дуже ретельно і залишаємо на годину маринуватися разом.

44


Потім змішуємо серце і цибулю і гострою морквою (її можна і не додавати, але мені вона дуже подобається в салаті).

55


Листя салату змішуємо з підготовленим соусом (змішаною гірчицею, йогуртом і маслом).

66


Формуємо салат. Листя викладаємо на блюдо з боків, а в середину - серце з цибулею і морквою.

77


Листя салату зверху прикрашаємо помідором. Ось і все, салат готовий. Після подачі на стіл його слід змішати. Приємного всім смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок