Печеня по-домашньому в горщиках



Печеня по-домашньому в горщиках


Інгредієнти:
курка - 600 г;
картопля - 300 г;
кабачок - 200 г;
перець болгарський - 150 г;
цибуля ріпчаста - 150 г;
морква - 200 г;
томатна паста - 1,5 ст. л.;
аджика зелена - 1 ст. л.;
спеції та сіль - за смаком;
зелень - за смаком.

Як приготувати печеня по-домашньому в горщиках.


Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти, точна кількість яких зазначено вгорі рецепта.

11


І займемося підготовкою всіх інгредієнтів окремо Для цього курку порубаємо порційно на шматки.

22


І обсмажимо ці шматки на сковороді з невеликою кількістю масла до напівготовності.

33


Тепер займемося підготовкою овочів. Для цього моркву почистимо, помиємо і поріжемо на невеликі шматки і злегка обсмажуємо на сковороді так само в невеликій кількості масла і жиру, що залишився після обсмажування м'яса. У результаті обсмажування виділяються необхідні флавоноїди і каротини, які додадуть страві невелику пікантність.

44


Ріпчасту цибулю ріжемо дрібно. А ось її обсмажувати не треба так як вона свіжа дає свій смак і насиченість страві.

55


Кабачок цукіні не очищаємо від шкірки, а разом з нею ріжемо невеликими кубиками і так само злегка обсмажуємо до напівготовності. Так само чинимо з болгарським перцем, тільки ріжемо його трохи побільше і так само злегка обсмажуємо для посилення його смаку.

66


А ось картоплю так само як і цибулю обсмажувати не треба. Зате різати її треба двома розмірами - великі шматки картоплі нам потрібні для того, щоб відчувалася у страві і шматочки залишилися в горщику після приготування страви, а ось другу частину картоплі ріжемо як можна дрібніше, для того, щоб в процесі приготування вона розійшлася в пюре і дала страві необхідну пюреобразну консистенцію.

77


І ось тепер після всіх приготувань почнемо збирати нашу страву. Для цього в глиняний (керамічний) горщик (у мене це великий посуд, але можна і розкласти по кільком маленьким порційним горщикам і готувати в них, але з мого досвіду, скажу, що смачніше виходить страва приготована у великій ємності. Воно там виходить соковитіше і насиченішим.)

На дно викладаємо полуготове куряче м'ясо і зверху посипаємо полуобжареною морквою. Не забуваємо трохи підсолювати кожен шар дрібкою солі.

88


Посипаємо зверху свіже порізаною ріпчастою цибулею.

99


Потім викладаємо шар обсмажених кабачків.

1010


Зверху розміщуємо злегка обсмажені шматочки болгарського перцю, додаємо одну-півтори ложки томатної пасти (або якщо є то помідори).

1111


Заливаємо простою водою з під крана (я користуюся фільтрованою водою) так, щоб вона трохи покривала овочі.

1212


Накриваємо горщик кришкою і ставимо у вже підготовлену, розігріту до 200 градусів духовку і залишаємо горщик там на тридцять п'ять-сорок хвилин готуватися при цій же температурі.

1313


Ближче до кінця готування беремо спеції: лавровий лист, майоран, коріандр і сушений базилік. Якщо вони у вас великі, то подрібнюємо розтерши їх між пальцями (крім лаврового листа). І за три-п'ять хвилин до закінчення приготування страви посипаємо ними жарке і ставимо назад в духовку.

1414


Будь-яку зелень (у мене це стебло селери і зелена цибуля) подрібнюємо для прикраси страви.

1515


По закінченні вказаного часу, дістаємо горщик, перевіряємо готовність картоплі (хоча зазвичай вона до цього часу вже готова завжди) і посипаємо цією самою зеленню. Накриваємо кришкою і даємо настоятися готовому блюду хвилин п'ятнадцять-двадцять під кришкою в вимкненій духовці.

1616


А після всіх цих остаточних маніпуляцій можна розкладати печеня по-домашньому по тарілках.

1717


Бажаю приємного вам всім смаку.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок