Рибний салат з рисом



Рибний салат з рисом


У нашій родині цей салат носить негласну назву «Антикризовий». Приготувати такий салатик можна дуже швидко, з продуктів, які є в холодильнику практично завжди.

Люблю готувати його ввечері, коли на складні страви вже немає сил і часу. Також це відмінний спосіб згодувати домашнім залишки вчорашнього (позавчорашнього) рису.

Це блюдо швидше на кожен день, для святкового столу воно навряд чи згодиться. «Живе» салатик в нашій родині вже багато років, не набридає і не приїдається. І за цей час пробувався з різними змінами і варіаціями.

Інгредієнти:
- консерви рибні (в мене скумбрія в олії) - 1 банка;
- цибуля ріпчаста - 0,5-1 шт.;
- капуста квашена (можна замінити на солоні огірки) - 100 г;
- горошок зелений - 0,5 банки (можна білу квасолю, у мене в цей раз не було ні того, ні іншого);
- рис відварний – 200 г;
- майонез;
- зелень (за бажанням);
- перець мелений.

Як приготувати рибний салат з рисом.


З банки зі скумбрією зливаємо рідину. Рибу розминаємо виделкою до однорідного стану.

11


Цибулю ріжемо дрібно.

22


Відправляємо в салатник.

33


Додаємо варений рис, перемішуємо.

44


Туди ж кладемо квашену капусту. Якщо замість неї огірки, ріжемо не дуже дрібно, щоб не було каші.

55


Солити не потрібно, тільки перчимо. Солі і так достатньо в рибі і капусті. Можна, якщо є, додати трохи зелені.

66


Перемішуємо, заправляємо майонезом. От і все! Не минуло й 15-ти хвилин, а салатик до вечері вже готовий!

Він виходить дуже ситним і особисто мені цілком замінює повноцінний прийом їжі. Ну а моїм чоловікам це тільки на «заморити черв'ячка», щоб не попоїсти, поки чекають основне блюдо.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок