Макарони по-італійськи



Макарони по-італійськи


Макарони - проста і швидка їжа, яку зазвичай готують холостяки і ті, хто не має достатньо часу, щоб радувати своїх домашніх різними кулінарними шедеврами. Але, що робити тим, хто просто любить макарони і не хоче, щоб на нього ставили штампи? Немає нічого простіше, їх завжди можна приготувати по-особливому. Наприклад, запекти по-італійськи.

Ніхто не знає стільки про макарони і секрети їх приготування, як італійці. Рецептів самих макаронів, а також соусів до них існує в арсеналі нащадків Юлія Цезаря та інших великих римлян превелика безліч.

Крім того, напевно, кожен, хто вважає себе хоча б любителем кулінарії, знає рецепт макаронів по-італійськи, так що подібних рецептів цілком можна зібрати на декілька томів. Претендувати на оригінальність навряд чи варто, але от пообіцяти відмінну вечерю, приготувавши макарони по нижченаведеному рецепту своїм гостям, Ви цілком можете.

Інгредієнти:
1/2 кг фаршу з індички;
1/2 кг макаронів;
1 склянку песто з базиліком;
400 г консервованих томатів смажених на вогні (або томатний соус);
1 пучок свіжого шпинату;
2 зубчики часнику;
1-1/2 склянки тертого сиру азіаго;
1 склянку японської панько;
оливкова олія.

Як готуються макарони по-італійськи.


Спочатку все просто: у каструлю з киплячою солоною водою киньте макарони і варіть до готовності у відповідність до вказівок, наведених на упаковці. Враховуючи, що згодом макарони будуть запікатися в духовці, можна трохи не доварити їх (але не сильно - хвилини на 2-3).

Тим часом, натріть півтори склянки сиру. Якщо хочете сиру можна і побільше, в поєднанні з макаронами його забагато не буває.

11


Потім подрібніть часник і додайте його в фарш. М'ясо готуйте на середньому вогні в невеликій кількості оливкової олії.

22


У готовий фарш додайте цілу банку смажених на вогні томатів. У разі, якщо подібної консерви в найближчому магазині Ви не знайдете, можна замінити її більш звичним і доступним томатним соусом.

33


Якщо вид обсмаженого фаршу індички своїм сіруватим відтінком Вас трохи бентежить, то скоріше перемішайте його з томатами або соусом, і він відразу перетвориться в кращу сторону.

44


Викладіть зверху відразу весь шпинат. Накрийте кришкою і дайте пару трохи ошпарити листя.

55


В цей час відлийте в склянку частину води з каструлі з макаронами, а самі макарони відкиньте і поверніть назад в каструлю.

66


В макарони додайте склянку песто, можете використовувати покупне або зробити самостійно.

77


Потім всипте туди ж ще склянку тертого сиру.

88


Перемішайте. В принципі вже можна їсти, але якщо Ви трохи потерпите, то очікування будуть винагородженні.

99


Тепер шпинат під кришкою став ярко-зеленим і дуже ніжним.

1010


Змішайте гарненько макарони з песто і фарш. Якщо вважаєте за потрібне, додайте трохи соусу для макаронів за смаком, але краще не псувати оригінальний рецепт, принаймні, коли Ви готуєте в перший раз. Якщо Вам здається, що макарони з фаршем виглядають сухувато, додайте води, в якій варилися макарони і перемішайте.

1111


Викладіть суміш у форму для запікання, трохи полийте все оливковою олією (куди ж без нього це ж макарони по-італійськи) і посипте сиром, що залишився.

1212


Можете трохи посипати зверху японської панько (або простими панірувальними сухарями), використовуваної при смаженні у фритюрі. Він зробить сирну скоринку більш хрусткою і додасть оригінальний смаковий відтінок Вашим макаронів. Запікайте при температурі 190 градусів, поки сир не перетвориться в золотисту скоринку (приблизно 15-20 хвилин).

1313


Макарони повинні вийти дуже душевними. Їх доречно подавати з пляшкою гарного вина при світлі свічок. Зробіть це як можна швидше і самі переконаєтеся в тому, що і прості макарони можуть стати справжнім витвором кулінарного мистецтва.

1414


Приємного смаку.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок