Салат Цезар з тунцем



Салат Цезар з тунцем


Цей салат періодично з'являється в меню нашої сім'ї із-за того, що чоловік просто обожнює консервований тунець. Тому мені весь час доводиться знаходити нові рецепти з цим інгредієнтом. І такий Цезар доводиться як не можна до речі.

Зізнаюся, я й сама до тунця ставлюся добре. Мені подобаються як його смакові якості, так і те, що готувати з ним дуже просто.

Із зазначеної нижче кількості інгредієнтів може без проблем вистачити на 4 порції салату. Але я сьогодні приготувала 2 великі порції. Вийшло самостійне блюдо на обід, причому дуже ситне.

Інгредієнти:
1 пучок листового салату;
1 банку консервованого тунця у власному соку;
близько 100 г білого хліба для сухариків;
4 яйця, зварених круто;
100 г твердого сиру.

Для соусу:
100 г майонезу;
1 ч. ложка лимонного соку;
1/4 ч. л. гірчиці ( я брала зовсім небагато, тому що у мене дуже гостра гірчиця; менш гостру гірчицю можна використовувати і в більшій кількості);
1 зубчик часнику.

Як приготувати салат Цезар з тунцем.


Листовий салат замочуємо в холодній воді хвилин на 15. Це зробить його дуже свіжим і допоможе очистити від смітинок. Після цього промиваємо під проточною водою і обсушуємо.

11


У білого хліба зрізуємо шкірку, нарізаємо його кубиками і підсмажуємо в духовці сухарики до золотистого кольору.

22


Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

33


Тунець виймаємо з банки і розминаємо виделкою.

44


Для соусу змішуємо майонез, подрібнений часник, лимонний сік і гірчицю.

55


На велике плоске блюдо викладаємо листя салату (їх можна порвати). Кожне яйце ріжемо на 4 частини і викладаємо на листя. Тунець також викладаємо рівномірно.

66


Викладаємо сухарики, поливаємо салат соусом.

77


Зверху посипаємо натертим сиром.

88


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок