Курка в соєвому соусі



Курка в соєвому соусі


Курка в соєвому соусі - популярний рецепт східної кухні. Зараз це блюдо готується найрізноманітнішими способами: деякі додають до списку інгредієнтів мед або кисло-солодкий сироп, інші ж обмежуються стандартним набором продуктів.

Ніякої строгості в цьому рецепті немає: можна додавати або замінювати компоненти з урахуванням індивідуальних уподобань. Однак важливо запам'ятати, що основою страви є соєвий соус, який надає курячій грудці необхідну соковитість, тому виключати цей інгредієнт не можна. Отже, починаємо робити курку в соєвому соусі.

Інгредієнти:
куряча грудки - 500 г;
соєвий соус - 8 ст. ложок;
ріпчаста цибуля;
часник - 1 зубчик;
оливкова олія;
гострі спеції;
плоска локшина (для гарніру);
томат (для подачі страви).

Як приготувати курку в соєвому соусі.


Курячу грудку промиваємо в холодній воді, очищаємо від шкіри. За допомогою ножа видаляємо всі кістки (робити це потрібно дуже ретельно, так як в готовій страві не повинні потрапляти навіть дрібні кісточки). Отримане філе нарізаємо смужками.

11


Цибулю ріжемо найтоншими півкільцями (якщо цибулина невелика, можна порізати її кільцями).

22


На сковороду наливаємо оливкову олію, викладаємо всю цибулю. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин, помішуючи.

33


Далі викладаємо до цибулі курку.

44


Приправляємо курячі шматочки спеціями. Насипаємо дрібно нашаткований часник. Солити не потрібно, так як курка буде тушкуватися у солоному соусі.

55


Смажимо курку з цибулею близько 5 хвилин, а потім вливаємо соєвий соус. Продовжуємо обсмажувати всю масу 7-8 хвилин. Потім підливаємо трохи кип'яченої води, накриваємо курку кришкою, тушкуємо кілька хвилин. Готові шматки повинні придбати рожевий відтінок.

66


Тепер займемося гарніром. Відварюємо плоску локшину до готовності, а потім поливаємо її соусом, що утворився під час смаження курячого м'яса.

77


На плоску тарілку викладаємо порцію просоченої локшини, зверху кладемо курку. Доповнюємо блюдо часточками томати.

88


Курка в соєвому соусі подається до столу гарячою. Замість звичайних столових приладів застосовуються спеціальні палички. Страва готова!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок