Розсольник



Розсольник


Розсольник - споконвічно дуже смачна страва, вже багато століть його справедливо називають одним з найулюбленіших і популярних супів в країні. Господиня, яка навчилася готувати смачний суп, незмінно вважається «справжнім талантом», і це вміння дуже високо оцінюється всіма любителями розсольнику.

Слово «розсольник» має давнє походження, воно з'явилося в нашому лексиконі в 19 столітті і відразу закріпилося за цим супом, до того називалися кальей і готувалися, наскільки відомо з різних історичних джерел, з 15 століття. Однак зазначимо - калью могли готувати не тільки на огірковому розсолі, але і на розчині лимонної кислоти. Розсольник готується виключно на солоних огірках.

За своїм складом розсольники, як і багато інших страв, давно з'явилися в кухні, можуть бути дуже і дуже різними. Головне - наявність в супі солоних огірків, навіть розсіл додається далеко не завжди (зазвичай, коли самі огірки недостатньо солоні). Як правило, солоні огірки для супу очищають від шкірки і насіння, нарізують соломкою або кубиками і припускають з водою або бульйоном. Все інше в приготуванні розсольнику - справа особистих уподобань і смаку.

Дуже люблю розсольник як з рисом так і з перловкою, сьогодні поділюся рецептом цього смачного супу. Найчастіше готую його з рисом, ніж з перловкою, так як рідні люблять більше з рисом.

Інгредієнти:
свинячі кісточки - 3-5 шт.;
картопля - 5 шт.;
рис - 1 жменя;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
огірки солоні - 1-2 шт.;
олія соняшникова - для обсмажування;
зелень - за смаком

Як приготувати розсольник.


Отже, нам знадобляться свинячі кісточки, ставимо каструлю на вогонь, наливаємо воду і варимо кісточки, до напівготовності (знімаємо піну).

11


Поки кісточки варяться, підготуємо цибулю, моркву, огірки солоні, їх можна натерти на тертці або нарізати кубиками, замочимо рис у воді.

22


Огірки я натерла на тертці, розсіл не зливаємо.

33


Коли кісточки майже зварилися, додаємо рис і картоплю нарізану кубиками.

44


Коли картопля майже зварилася, додаємо огірки, а моркву і цибулю обсмажуємо на олії
спускаємо в суп і варимо на повільному вогні ще хвилин 5. В кінці можна кинути зелень.

55


Вийшов смачний, ароматний суп.

66


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок