Борщ без м'яса



Борщ без м'яса


Червоний борщ можна приготувати і без м'яса, і від цього його смакові якості особливо не постраждають, а страва все одно вийде смачною і наваристою. До того ж на його приготування вам не доведеться витрачати багато часу - максимум годину.

До того ж такий варіант приготування відмінно підійде для тих, хто дотримується посту, а також для вегетаріанців. Так що, дорогі мої, поспішаю поділитися з вами рецептом приготування українського борщу без м'яса, який обов'язково сподобається вашим рідним і близьким людям.

Інгредієнти:
5-6 середніх картоплин;
1 великий буряк;
1 велика морквина;
1 середня цибулина;
половинка невеликої капусти;
томатний соус або паста;
сіль і чорний мелений перець - за смаком;
лавровий лист і чорний перець горошком;
рафінована соняшникова олія - для смаження.

Як приготувати борщ без м'яса.


Варити український борщ ми почнемо з підготовки інгредієнтів. Для цього картоплю необхідно очистити від шкірки і порізати її кубиками невеликого розміру.

11


Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і теж дрібно нарізаємо його.

22


Моркву і буряк чистимо. Буряк ріжемо тоненькою соломкою, а морквину необхідно натерти на крупну тертку. Терти на тертці буряк не рекомендую, це варіант для ледачих, який, по-моєму, псує смакові якості борщу.

33


Білокачанну капусту дрібно шаткуємо.

44


Порізану картоплю висипаємо в глибоку каструлю, в якій буде відбуватися процес приготування борщу.

55


Заливаємо її холодною водою і ставимо на плиту на сильний вогонь, щоб закипіло. Після закипання додаємо сіль (на каструлю 2,5 літра я кладу одну столову ложку), кілька лаврових листочків і пару горошин чорного перцю. Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити картоплю до напівготовності.

66


Поки вариться картопля, займемося приготуванням засмажки до борщу. Саме від неї залежить, наскільки червоним вийде наш борщ. Я особисто люблю, щоб колір цієї страви був насиченим, тому засмажці приділяю особливу увагу. Розігріваємо сковороду на рослинній олії і обсмажуємо на ній цибулю з морквою: цибулю до злегка золотистого стану, а моркву - до м'якого.

77


Додаємо до цибулі і моркви порізаний буряк і ще трохи обсмажуємо, накривши сковороду зверху кришкою.

88


Коли овочі трохи протушилися, прийшов час томату. Я зазвичай використовую томатну пасту, але її можна замінити і соусом, і навіть кетчупом. Ось такого маленького пакетика мені вистачить на 2,5 - літрову каструлю.

99


Відправляємо томат в сковороду до овочів, додаємо в неї трохи води і тушкуємо овочі практично до готовності.

1010


Зажарка до борщу у мене завжди виходить насиченого червоного кольору.

1111


Коли картопля наполовину зварилася, додаємо в каструлю приготовану зажарку і варимо все разом хвилин 10-15.

1212


Потім туди ж відправляємо нашатковану капусту і доводимо борщ до готовності. Я люблю, щоб капуста була м'якою, тому варю її ще мінімум 10-15 хвилин. Якщо ж ви віддаєте перевагу її в хрусткому вигляді, додати капусту в каструлю треба практично перед закінченням варіння.

Коли борщ готовий, можна присипати його чорним меленим перцем, потім вимикаємо плиту і залишаємо його на годину-дві, щоб настоявся. За цей час ви встигнете приготувати до нього сало, полив його оцтом, присипавши чорним меленим перцем і відправивши на 15 хвилин у морозилку.

1313


Подавати червоний борщ найкраще з домашньою сметаною, чорним хлібом і салом.

Щоб блюдо вийшло більш смачним і ароматним, перед закінченням варіння в нього треба додати нарубану зелень петрушки і кропу, яка додасть йому більш насиченого аромату.

Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок