Щі



Щі


Щі - традиційне блюдо російської національної кухні. Рецептів їх приготування безліч. Мабуть, найулюбленіші щі у більшості людей - з квашеної капусти. На Русі взимку це був найпоширеніший суп. Їли не тільки в обід, але і на сніданок і на вечерю. Готували їх з різним м'ясом, салом, грибами чи пісними.

Інгредієнти:
300 г м'яса на кісточці;
картопля - 4 шт.;
квашена капуста (півлітрова банка);
цибулина;
томатна паста - 100 г;
1 зубчик часнику;
сіль, перець за смаком;
перець горошком;
лавровий лист;
оливкова олія - 2 ст.л.

Як приготувати щі вдома.


Я завжди всі перші страви готую на другому бульйоні. Заливаю м'ясо холодною водою (простіше в маленькій каструльці), доводжу до кипіння, варю 5 хвилин. Виливаю воду, промиваю м'ясо.

11


Закидаю його у велику каструлю і заливаю окропом. Варю на слабкому вогні.

22


Чищу картоплю, цибулю, зубчик часнику.

33


Промиваю водою або вичавлюю квашену капусту (залежить від її смакових якостей).

44


Викладаю капусту на сковорідку на оливкову олію.

55


Заливаю окропом (або бульйоном). Роблю середній вогонь і накриваю кришкою. Нехай гаситься 15 хвилин.

66


Ріжу картоплю.

77


Закидаю цибулину в суп цілком, потім її викидаю.

88


Закидаю картоплю.

99


У капусту додаємо томатну пасту, видавлюю часник. Перемішую. Тушкую ще хвилин 15.

1010


Як протушкується, закидаю весь вміст сковороди в каструлю. Розмішую. Пробую, якщо треба - солю. Додаю перець горошком і лавровий лист. Накриваю кришкою і нехай щі доходять. Перевіряти готовність картоплі. Дати настоятися.

1111


Подаємо щі на стіл! Можна посипати зеленню.

Секрети приготування щі.

- Такі щі просто приготувати. І для того, щоб вони завжди виходили смачними, необхідно дотримуватися певних правил, перевірених часом.

- Щі з квашеної капусти завжди готують на жирному м'ясі (яловичині або свинині). Краще брати грудинку або задню частину з мозковою кісточкою. З будь-яким іншим м'ясом ці щі не виходять смачними, так як квашена капуста забирає на себе весь жир з бульйону.

- Першим у каструлю кладуть м'ясо і чекають, поки з'явиться піна. Її обов'язково знімають до повного зникнення. Бульйон повинен бути прозорим.

- Перед тим, як покласти квашену капусту в щі, її злегка віджимають руками. Найкраще це робити над мискою. Віджатий капустяний розсіл до закінчення варіння відставляють убік.

- Після цього саму капусту обов'язково пробують на смак. Якщо вона дуже кисла, то її трохи промивають під проточною водою.

- Щі з квашеної капусти обов'язково повинні бути густими. Варити їх треба тільки на маленькому вогні.

- Картопля для цих щі ніколи не ріжеться кубиками. Очищені бульби середнього розміру варять цілими. Готові щі розливають по тарілках і там розламують бульби картоплі виделкою на невеликі шматочки.

- Для додання щі з квашеної капусти вишуканого смаку в них додають жменю сушених грибів (білих, красноголовців чи польських). Їх попередньо не замочують.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок