Картопляне пюре



Картопляне пюре


Давно у нас в меню не було чогось простого, смачного і всіма улюбленого. Сьогодні ми приготуємо картопляне пюре. До речі, саме головне для приготування пюре - це вибрати хорошу картоплю, яка розварюється. Дуже смачне пюре виходить з жовтої картоплі.

Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
молоко - 200-250 мл;
масло вершкове – 150 г;
сіль.

11

 

Як приготувати картопляне пюре.


Картоплю потрібно очистити від шкірки і помити. Я нарізаю кожну бульбу на 4 частини.

22


Заливаємо холодну воду так, щоб вона покривала картоплю. Якщо буде багато води, то пюре вийде несмачним.

33


Доводимо картоплю до кипіння на середньому вогні. Знімаємо пінку.

44


Картоплю солимо.

55


Варимо картоплю на тихому вогні до готовності 20-25 хвилин. Поки картопля вариться, кип'ятимо молоко. Коли картопля буде готова, зливаємо всю воду.

Картоплю треба розім'яти до однорідної маси.

77

 

88


Додаємо в пюре вершкове масло. Краще додавати масло в два етапи, а не все відразу.

99

 

1010


Знову потрібно добре потовкти (розім'яти в однорідну масу) картоплю разом з вершковим маслом.

1111


Якщо пюре виходить сухуватим, то додайте ще трохи олії і треба потовкти всю масу. У мене пішло на цей раз приблизно 100-120 г масла.

1212

 

1313


Поки ми додавали масло в пюре, молоко трохи охололо, але воно все ще гаряче. Додаємо молоко, теж не все відразу, а поступово. Для початку додаємо в пюре одну третину розігрітого молока.

1414


Розминаємо товкачиком пюре до однорідної консистенції. В цей же час можна трохи підсолити пюре за смаком.

1515

 

1616


Вливаємо молоко, що залишилося і знову добре розмішуємо, активно працюючи товкачиком.

1717

 

1818


Ось і все, картопляне пюре готове! А тепер швидше до столу, поїдати картопляне пюре слід гарячим і ні в якому разі не холодним.

1919

 

2020


Вийшло у нас далеко не дієтичне пюре з картоплі. Пам'ятайте: ні маслом, молоком пюре не зіпсуєш! В принципі, молоко можна замінити водою, в якій варилася картопля.

Ідеальне картопляне пюре - це ніжна, повітряна страва, з приємним смаком і вершково-жовтим кольором. По суті, це розім'ята (перетерта) відварна картопля. Так що може бути простіше його приготування? Але все ж існують деякі секрети, які потрібно знати, щоб вийшло пюре ідеальним на смак.

Секрети приготування картопляного пюре.

1. Перевірити вміст крохмалю. Щоб пюре було ніжним і повітряним, вибирайте картоплю для його приготування з підвищеним вмістом крохмалю. Можна звичайним народним методом дізнатися про високий вміст крохмалю в картоплі, якщо різати її на дві половинки. Потріть їх один об одного. Якщо крохмалю багато, тоді вони злипнуться і не будуть розпадатися, навіть коли ви будете тримати за вершину однієї половинки.

2121


2. Яку вибрати картоплю? Для пюре молода картопля не підходить, так як в ній недостатньо крохмалю. Вона буде виходити з грудочками, тому зупиніть свій вибір на старих бульбах.

3. Позбутися від неприємного запаху. Перед тим, як чистити картоплю, обов'язково її добре промийте. Інакше вона вбере земляний запах. Ви не зможете від нього позбутися, навіть якщо потім будете добре промивати очищені бульби.

2222


4. Готувати відразу після чищення. Очищену картоплю краще відразу починати готувати і не залишати надовго у холодній воді. Це впливає на смак страви, так як вимивається крохмаль.

5. Коли закладати і солити картоплю. Закладати картоплю краще в підсолену киплячу воду. Так пюре буде смачніше. Хтось взагалі не солить картоплю або додає її в кінці варіння. Це справа смаку. Якщо починати варити її в холодній воді, тоді верхній шар може розваритися швидше, а серединка залишиться сирою. До того ж частина крохмалю може перейти у воду, відповідно, і смак пюре вийде інший.

2323


6. Як варити? Води наливайте стільки, щоб вона злегка покривала картоплю. Після повного закипання уменшіть вогонь і варіть до готовності (хвилин 20 - 25) із закритою кришкою.

7. Чим перетирати? Отже, коли картопля зварилася, зливайте воду. Діставайте звичайну толкушку і починайте тиснути її. Ні в якому разі не користуйтеся блендером або кухонним комбайном. Зрозуміло, що так швидше готувати, але від цього пюре стане липким і важким.

2424


8. Послідовність закладки продуктів. Спочатку розминати картоплю треба просто, нічого не додаючи. Потім, потроху слід закладати вершкове масло, його можна не шкодувати. При цьому не зупиняйтеся і продовжуйте пюрірувати картоплю. А після масла додайте гаряче молоко або вершки, теж невеликими порціями. Це розкриває смак страви. Якщо влити їх холодними, то пюре стане липким, а колір сірим. Ті, хто постить, можуть використовувати мигдальне або соєве молоко.

9. Їсти відразу. Пюре не готують про запас, його потрібно з'їдати відразу, гарячим.

2525


10. Зробіть пюре особливим. Коли варите картоплю, можна додавати до неї інші овочі, лавровий лист, перець. А під час пюрірування, кладіть смажену цибулю, бекон, мускатний горіх, подрібнену свіжу зелень. Наприклад, кріп.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок