Як приготувати борщ



Як приготувати борщ


Червоний борщ - дуже смачне і всіма улюблене перше блюдо, але в приготуванні його є кілька моментів, які обов'язково потрібно враховувати. Зокрема, важливо зберегти його красивий червоний колір. «Правильний» відтінок вийде лише в тому випадку, якщо грамотно підібрати пропорції буряків і томатної пасти.

Якщо вийде перекіс у «буряковий» бік, то борщ виявиться не червоним, а бордовим. А якщо покласти занадто багато томатної пасти, то страва буде мати, швидше, помаранчевий відтінок. Так що не треба «переборщити» ні з тим, ні з іншим. І ще велику роль відіграє наявність оцту в рецепті. Саме він і служить своєрідним закріплювачем кольору.

Як зварити червоний борщ - рецепт з покроковими фото.

Продукти:
1 морква;
1-2 цибулини;
200-300 г м'яса на кісточці;
1 великий буряк;
300 г картоплі;
300 г білокачанної капусти;
томатна паста - 2 ст. ложки;
соняшникова олія - 3 ст. ложки;
оцет - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 1 шт.;
перець чорний мелений - за смаком;
гвоздика - 2-3 шт.;
перець чорний горошком - 3-4 шт.;
сіль - за смаком.

Приготування.
Насамперед потрібно поставити варитися м'ясо на кісточці - дуже зручно використовувати свинячі реберця. По мірі закипання починає утворюватися сірий накип, який треба знімати.

11


Варити після закипання ще пару хвилин, потім воду вилити, а м'ясо з кістками добре промити (хоч і суп з м'яса на кісточці дуже смачний, в кістках накопичується досить багато шкідливих елементів, від більшої частини з яких можна позбутися, лише злив першу воду, в якій вони варилися).

Перекласти промиті кістки в каструлю з водою, в якій буде варитися суп і поставити на вогонь.

Почистити необхідні овочі. Моркву потерти на тертці, цибулю порізати.

22


Буряк теж натерти.

33


Картоплю нарізати на скибочки і можна відправляти його в каструлю варитися до кісточок. Туди ж відправити і капусту. Втім, можна варити борщ і без неї.

44


Спочатку на соняшниковій олії злегка обсмажити моркву з цибулею.

55


Потім додати буряк і обсмажувати, поки він не стане м'яким. Покласти в сковорідку томатну пасту (якщо є, то краще буде додати замість неї нарізаний свіжий помідор). В останню чергу влити в сковорідку оцет, перемішати весь її вміст, і можна знімати з вогню.

Завдяки додаванню оцту буряк збереже свій колір і супчик буде насиченим, червоним. Якщо ж оцет не додати, суп вийде блідим.

66


Перекласти овочі з сковорідки в суп. На цьому етапі є ще один дуже важливий момент: перед тим, як перекласти овочі зі сковороди в каструлю, потрібно переконатися, що капуста і картопля зварилися.

Якщо оцет потрапить в каструлю з супом раніше часу, то недоварена картопля залишиться жорсткою, скільки б її потім не варили. Після викладання овочів поварити суп під кришкою ще 10 хвилин, потім покласти спеції і сіль. Дати настоятися під кришкою ще деякий час.

77



Подавати зі сметаною, прикрасивши свіжою зеленню.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Мицода Надежда
Борщ будет вкуснее, если все овощи (свекла, морковь, лук,перец сладкий) измельчить и потушить на сковороде под крышкой до готовности, добавив томат и ложку уксуса. При варке бульона в кастрюлю добавить мелко порезанную сырую луковицу. Всё другое готовить как выше описано. И ещё: когда картошка сварилась, можно её немного подавить. Борщ будет более наваристым.Смачного!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок