Як приготувати рис



Як приготувати рис

Сьогодні будемо вчитися з вами правильно варити рис. Це в принципі для початківців проблематично, тому що рис завжди виходить липким і некрасивим. Будемо готувати по особливому кулінарному рецепту - рис ми перед варінням запарюємо. Це дає нам те, що рис віддає зайвий крохмаль, він у нас в підсумку виходить розсипчастим. 

Нам знадобиться рис і вода.

Фото 1Фото 1

Беремо склянку рису і засипаємо його в глибоку ємність (вона має бути більшою в 2-3 рази більше, ніж обсяг рису), а потім промиваємо. Промити досить три рази. Необов'язково робити воду ідеально чистою. 

Фото 2Фото 2

Після промивання заливаємо окропом. Співвідношення води в даному випадку не важливо, так як вода буде зливатися. Бажано її не шкодувати, залишаємо її в такому вигляді на 30 хвилин. 

Фото 3Фото 3

Рис у нас настоявся, ми зливаємо воду. Беремо каструлю або казанок (потрібно брати таку посуд, в якій не пригорає і не прилипає).

Фото 4Фото 4

Ставимо на вогонь, чекаємо, поки випарується зайва волога, і кидаємо пару шматочків масла (можна використовувати як вершкове, так і рослинне). Потрібно масло злегка розподілити по стінках посуду, а потім висипати наш рис. 

Фото 5Фото 5

Заливаємо водою (можна в нього додати солі в розрахунку пів чайної ложки на одну склянку) у співвідношенні один до одного. Залишаємо на великому вогні, поки вода практично не зрівняється з поверхнею рису. Потім накриваємо рис кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. У такому вигляді залишаємо варити 15-20 хвилин. По закінченню перевіряємо готовність. Бажано залишити ще на 30 хвилин, щоб рис настоявся.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Nemirskaya
Вкусно!! Спасибо!! А если добавить малинового варенья то -
обжерательство! Я извеняюсь за выражение. Но можно добавить и сахара 1 столовая ложка и ням-ням!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок