Джем з винограду



Джем з винограду


Джем з винограду - дуже красивий і смачний, відрізняється бездоганним смаком. Джем може прикрасити ранковий тост або ж стати гідною начинкою для різних кондитерських виробів.
Інгредієнти:
Виноград - 1800 гр. (сорту Ізабелла або Коркорд)
Цукор - 1 кг.,
Фреш лимона - 90 мл.,
Цедра лимона - 1/2 шт.

Спосіб приготування:

Виноград добре промиваємо.

Потім починається самий виснажливий процес. В каструлю, в якій будемо варити джем, видавлюємо внутрішність винограду, шкурки викидаємо. Так робимо з кожною ягідкою.

Джем з винограду



Потім виноград ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім накриваємо кришкою і варимо близько 3-5 хвилин. Якщо потрібно, додати трохи води.

Джем з винограду



Потім вміст проціджуємо через сито, щоб позбутися від кісточок. Повертаємо все в каструлю і додаємо решту інгредієнтів - цедру і сік лимона, цукор. Все добре перемішати дерев'яною ложкою. Довести вміст до кипіння на сильнішому вогні, потім варимо джем протягом 20-30 хвилин до готовності на слабкому. Щоб уникнути пригорання варення до каструлі зменшуйте вогонь. Щоб перевірити ступінь готовності джему, необхідно крижаною ложкою зачерпнути трохи варення і спробувати.

Джем з винограду



З джему по ходу варіння потрібно буде зняти білу піну. Коли джем буде готовий, стерилізуємо банки і розливаємо в них джем, закорковуємо і даємо охолонути при кімнатній температурі.

Джем з винограду



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок