Відкрити категорії

Яблучне варення в мультиварці




Давно не було такого врожаю яблук. Тому останні дні йде посилена «боротьба з урожаєм». Якщо ягоди можна просто покласти в миску, засипати цукром і через деякий час, як тільки з'явиться сік, можна варити варення. З яблуками так просто не виходить.

Підготовчий етап займає багато часу, та ще й варити треба. Я для себе вирішила: яблука варю тільки в мультиварці.

Інгредієнти:
яблука 1 кг;
цукровий пісок 1 кг;
вода 1 стакан.

Час приготування: навіть складно підрахувати, час підготовки яблук не менше 40-50 хвилин, перше варіння яблук без цукру близько години, друге варіння з цукром хвилин 50, всього — трохи менше трьох годин. Але у всіх мультиварки з різними характеристиками. І швидкість підготовки яблук теж різна.

Готуємо варення з яблук.


Вимила яблука, і залишила в друшляку на деякий час, для стікання води.

1


Як тільки яблука трохи обсохнули, розрізала навпіл і видалила серцевину. Потім всі половинки розрізала на тонкі часточки.

2


Отримані часточки переклала в чашу мультиварки, додала води.

3


Закрила кришку. На багатьох мультиварках є спеціальна функція «варення». У мене, на жаль, немає такої функції, тому поставила на режим «випічка». Я вже пристосувалася робити на цьому режимі.

4


Час виставляється автоматично. Як тільки пройшов перший цикл варіння, і мультиварка відключилася, обережно відкрила.

5


Висипала цукор.

6


Цукор добре перемішала спеціальною лопаткою.

7


Як тільки цукор трохи розійшовся в масі варених яблук, поставила ще на один цикл варіння на цьому ж режимі.

Другий раз варіння займає менше часу. Цікавий факт, що при такому способі варіння абсолютно немає пінки. Поки варення вариться, простерилізувала банки.

Як тільки процес варіння закінчився, відкрила мультиварку і залишила варення остигати на тривалий час, на ніч.

8


Остигле варення розлила в підготовлені банки.

9


Смакота!


Яблучне варення в мультиварці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com