Яблучне варення в мультиварці
Давно не було такого врожаю яблук. Тому останні дні йде посилена «боротьба з урожаєм». Якщо ягоди можна просто покласти в миску, засипати цукром і через деякий час, як тільки з'явиться сік, можна варити варення. З яблуками так просто не виходить.
Підготовчий етап займає багато часу, та ще й варити треба. Я для себе вирішила: яблука варю тільки в мультиварці.
Інгредієнти:
яблука 1 кг;
цукровий пісок 1 кг;
вода 1 стакан.
Час приготування: навіть складно підрахувати, час підготовки яблук не менше 40-50 хвилин, перше варіння яблук без цукру близько години, друге варіння з цукром хвилин 50, всього — трохи менше трьох годин. Але у всіх мультиварки з різними характеристиками. І швидкість підготовки яблук теж різна.
Готуємо варення з яблук.
Вимила яблука, і залишила в друшляку на деякий час, для стікання води.
Як тільки яблука трохи обсохнули, розрізала навпіл і видалила серцевину. Потім всі половинки розрізала на тонкі часточки.
Отримані часточки переклала в чашу мультиварки, додала води.
Закрила кришку. На багатьох мультиварках є спеціальна функція «варення». У мене, на жаль, немає такої функції, тому поставила на режим «випічка». Я вже пристосувалася робити на цьому режимі.
Час виставляється автоматично. Як тільки пройшов перший цикл варіння, і мультиварка відключилася, обережно відкрила.
Висипала цукор.
Цукор добре перемішала спеціальною лопаткою.
Як тільки цукор трохи розійшовся в масі варених яблук, поставила ще на один цикл варіння на цьому ж режимі.
Другий раз варіння займає менше часу. Цікавий факт, що при такому способі варіння абсолютно немає пінки. Поки варення вариться, простерилізувала банки.
Як тільки процес варіння закінчився, відкрила мультиварку і залишила варення остигати на тривалий час, на ніч.
Остигле варення розлила в підготовлені банки.
Смакота!