Гарбузове варення



Гарбузове варення


Після випічки гарбузового пирога у мене залишилася друга половинка гарбуза. Я вирішила використати її для варення, яке виходить смачним, так як всі шматочки гарбуза просочуються цукровим сиропом і соком лимона. Пробуйте, думаю вам сподобається.

Інгредієнти:
гарбуз — 0,5 гарбуза;
лимон — 1 шт.;
цукор в пропорції до нарізаною гарбузі 1/1;
вода — 0,5 ст.

Спосіб приготування гарбузового варення.


Я використовувала ту кількість гарбуза, яке у мене було в наявності. Тому всі пропорції вказані в розрахунку на половину невеликого гарбуза. Гарбуз ріжемо на шматки, знімаємо шкірку.

11


Потім нарізаємо на дрібні шматочки-кубики.

22


Для того, щоб порахувати обсяг отриманого нарізаного гарбуза, я використовувала глибоку миску. Нею ж потім і відміряла кількість цукру. Пропорція 1/1. Скільки чашок гарбуза вийшло, стільки ж додала цукру.

33

 

44


Лимон використовуємо разом з шкіркою, виймаємо тільки насіння, якщо вони є.

55


Подрібнюємо лимон на дрібні кубики і з'єднуємо з гарбузом.

66


Нарізаний гарбуз і лимон поміщаємо в посудину, в якій будемо варити варення. Засипаємо цукром. Додаємо півсклянки питної води.

77


Ставимо на плиту. Як тільки варення закипить, вогонь (жар) зменшуємо. Загальна кількість варіння 45 хвилин. Періодично помішуємо.

Поки варення вариться, готуємо тару. Баночки гарненько промиваємо. Відправляємо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини. Прогріваємо. Кришки (у мене загвинчуються) заливаємо водою і ставимо на плиту. Чекаємо закипання. Потім знімаємо і накриваємо прогріті банки. Готове варення розливаємо в тару в гарячому вигляді.

88


Щільно закручуємо кришками. Перевертаємо верх дном і накриваємо зверху кухонним рушником. Залишаємо до повного охолодження. Потім баночки поміщаємо в холод.

99


Варення дуже смачне, навіть чимось нагадує за смаком мед. Приємних літніх заготовок.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок