Варення з ягід



Варення з ягід


Варення з ягід - це завжди готовий десерт до чаю взимку. І не тільки до чаю. Це, на мій погляд, завжди безпрограшний варіант, коли хочеш смачно почастувати гостей, швидко накривши на стіл.

Інгредієнти:
вишня - 100 г;
чорна смородина - 250 г;
червона смородина - 150 г;
полуниця - 100 г;
чорниця - 200 г;
малина - 200 г;
цукор - 700 г;
лимонна кислота - 1 ч. л.;
пиктин - 1 упаковка.

Спосіб приготування варення з ягід.


Варення з ягід, що я приготувала, буде мати у своєму складі вишню.

11


Лісову чорницю і ароматну суницю.

22


Садову суницю.

33


Лісову малину.

44


Ароматну садову чорну смородину.

55


Червону смородину.

66


Всі ягоди вимила і виклала на папір, щоб вони обсохнули.

77


З вишні вийняла кісточки.

88


Всі ягоди перенесла в сотейник з товстими стінками. На кілограм ягід додала сімсот грамів цукру.

99


Можу сказати, що можна було додати цукру грамів на сто-сто п'ятдесят менше. Залишила ягоди з цукром на ніч. А вранці, кілька раз перемішала.

1010


І поставила на мінімальний вогонь, перемішала, дочекалася, поки варення закипить.

1111


При постійному помішуванні, додала одну упаковку пектину для того, щоб сироп загус.

1212


Як тільки варення закипіло, додала лимонну кислоту.

1313


Відрахувала п'ять хвилин і відключила газ.

1414


Простерилізувала банки над парою. Перевірила дно банок. Якщо дно настільки гаряче, що обпалює мізинчик при дотику - банки простерилізовані.

Кришки перед тим, як закупорити банки, опустили в окріп і "варила" десять хвилин. Вони гарячі краще "прилипають". Я маю на увазі банки з притертими кришками. Варення на повільному вогні довела до кипіння.

1515


Кип'ятила п'ять хвилин. Вимкнула газ. Розлила варення по банках.

1616


Закрила банки.

1717


Перевернула догори дном, вкрила рушником. Варення вийшло дуже густим і ароматним. Крім того, воно зберегло колір ягід. Подавала з печивом до кави. Вийшов дуже смачний і красивий десерт.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок