Варення з малини



Варення з малини


У липні починається пора заготовок фруктів і овочів на зиму. Багато фруктів можна закрити лише протягом 2-3 тижнів, поки вони активно плодоносять. За цей час потрібно встигнути поїсти свіжих плодів, заморозити їх трохи в холодильнику і зробити з них консервацію на зиму.

Деякі види фруктів дозрівають в один час і доводиться добре потрудитися, щоб взимку було варення і компоти з фруктів і ягід. У липні я намагаюся зробити варення з смородини і малини.

Один час я думала, якщо є варення з смородини, то малинове варення робити не обов'язково. Адже і в смородині багато корисних речовин, а значить і при застуді його може бути достатньо для приготування лікувального чаю. Або при застуді ще можна випити чай з лимоном.

Але життя мені показало, що малинове варення незамінний, хоча і не основний засіб для лікування при застудах. На собі і своїх рідних я переконалася, що чай з малиною більш ефективний для лікування простудних захворювань, ніж чай зі смородиною або лимоном. З тих пір я вирішила, що малинове варення влітку потрібно робити обов'язково.

Інгредієнти:
малина – 2 кг;
цукор - 4 кг.

Спосіб приготування малинового варення.


Пропорція малини і цукру 1/2 береться в разі, якщо малина буде перетиратися з цукром і не буде ніякої теплової обробки. Для приготування варення промиваємо малину у воді. Потім засипаємо її цукром і розмішуємо.

11


Малину при цьому роздавлюємо.

22


Розливаємо варення в заздалегідь підготовлені 3-літрові бутлі, але не доливаємо 5 см до верху. Бутлі попередньо добре промиваються содою і стерилізують в киплячій воді шийкою вниз 20 хвилин. Коли варення охолоне, то висипаємо цукор до верху банки. Варення накриваємо капроновими кришками. Зберігаємо варення в холодильнику.

Банки займають багато місця в холодильнику. До того ж буває, що в банці з малиною з'являється цвіль. Тому мені зручно варення з малини кілька хвилин прокип'ятити і закатати в простерилізовані банки.

33


До речі, цукру в такому разі можна взяти в пропорції 1:1,5.

44


А банки краще брати для варення півлітрові.

55


Зберігати таке варення в холодильнику не потрібно.

66


Час приготування варення: 40 хвилин




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок