Варення з клубніки густе



Варення з клубніки густе


Домашнє полуничне варення — неодмінний атрибут зимового чаювання для мене. Воно нагадує спекотне літо, а його аромат зігріває. У нас в сім'ї густе полуничне варення — одне найулюбленіших, ми любимо додавати його в морозиво, а також пекти домашні пироги.

Зараз спостерігається така нехороша тенденція – все купувати. У моєму дитинстві навіть поняття такого не було купити в магазині варення або джем. Тепер же все змінилося і багато моїх знайомих, посилаючись на зайнятість і швидкий темп життя, не займаються консервацією на зиму. А навіть дарма.

Невідомо, що виробники додають, щоб варення і джеми були такими яскравими і довго зберігалися. А у нас маленькі діти, яким хочеться давати все найкраще. Крім цього, я вважаю доброю сімейною традицією варити варення і закривати його в банки – це мені привила мама. Буду обов'язково слідувати її прикладу, вона у мене найкраща господиня.

Інгредієнти:
свіжа полуниця – 3 кг;
цукровий пісок – 3 кг;
банки з кришками.

Як зварити полуничне варення.


Це моя кількість варення, ви можете зробити менше або більше, головне полуниця з цукром береться в розрахунку 1:1.

11


Ретельно вимити ягоди полуниці в проточній воді.

22


Очистити ягоди від хвостиків.

33


Помістити полуницю у велику каструлю і засипати цукром приблизно на 1 годину.

44


Полуниця в цукрі повинна дати сік.

55


Після цього поставити каструлю на повільний вогонь і постійно помішувати, щоб цукор повністю розчинився. Як тільки почне закипати – вимкнути вогонь.

66


Остудити варення (пройде десь 5 годин) і знову на вогонь, закипить – вимкнути. Тепер можна розливати по чистим банкам. Кришки я використовую, які закручуються – просто кип'ячу їх і закручую ще гарячими кришками банки.

77


Або ж звичайними кришками для консервування – кому як зручніше. Можна пробувати! Бажаю приємного чаювання зимою!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок