Варення з ожини



Варення з ожини


Як приємно буває в холодний зимовий вечір відкрити баночку варення, звареного з літніх запашних ягід! Особливо ожинового, адже ягоди ожини – справжні ласощі не тільки для дітей, але і для дорослих. Сьогодні ми приготуємо ожинове варення в мультиварці, яке можна використовувати в якості десерту, для прикраси тортів і пирогів, а також просто насолоджуватися ним за чашкою чаю.

Інгредієнти:
ожина – 1 кг;
цукор – 1 кг.

Приготування варення із ожини.


Для початку слід відібрати міцні, стиглі ягоди ожини, перебрати їх (у ягодах не повинні залишитися чашолистки і різне сміття) і промити холодною водою. Прослідкуйте, щоб перестиглі і гнилі ягоди не потрапили до вас у миску, інакше смак варення може помітно зіпсуватися.

11


Розкласти промиті ягоди на паперовий рушник і дати їм підсохнути. Ягоди акуратно, намагаючись не пом'яти, помістити в чашу мультиварки і встановити автоматичний режим «Гасіння» (приблизно 10 хвилин).

22


Після закінчення часу засипати ягоди цукровим піском, злегка перемішати і знову встановити режим «Гасіння» на 30 хвилин. Періодично слід помішувати ягоди за допомогою лопатки. Краще мішати м'якою силіконовою лопаткою, яка не зашкодить ніжні ягоди. Необхідно простежити, щоб весь цукор розчинився в сиропі.

33


Як тільки час режиму «Гасіння» закінчиться і мультиварка видає характерний звук, потрібно знову перемішати варення і дати йому настоятися (5-6 годин), щоб соковита ягода добре ввібрала в себе цукор. Можна перелити ароматне варення в іншу миску або ж залишити його в чашу мультиварки – як буде зручніше.

44


Після того як варення з ожини настоялося і охололо, його можна розлити по креманкам і подавати до чаю. Взимку варення можна використовувати для приготування пирогів, кексів та булочок. Інтенсивний колір і аромат ожинового варення зроблять вашу випічку красивою і запашною.

55


Якщо ж ви хочете зберегти ці вишукані ласощі до холодних зимових днів, то його слід закатати. Але слід пам'ятати, що весь посуд (банки, кришка) повинна бути заздалегідь простерилізований, інакше кришка може роздутися, а варення скиснути. Для закачування варення слід довести до кипіння, але не кип'ятити, розлити в приготовані банки і закатати.

66


Закатане варення слід перевернути і поставити на кришку. У такому стані воно повинно охолонути. Зберігати таке варення потрібно в сухому і прохолодному місці, наприклад, в холодильнику. Приємного вам смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок