Варення з полуниці



Варення з полуниці


Чесно кажучи, не знаю людини, яка б не любила варення з полуниці. Кожна господиня має свій рецепт приготування цього чудового десерту. Впевнена, що вам не завадить мати у себе в кулінарному арсеналі ще один простий рецепт приготування джему з полуниці. Особливість цього рецепту в тому, що полуниця чудово зберігає свій смак і колір.

Інгредієнти:
полуниця – 5 кг;
цукор – 3 кг;
листовий желатин – 10 шт.;
лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування варення.


На першому етапі приготування полуницю необхідно добре вимити і очистити від хвостиків. Потім викладіть її в каструлю і засипте цукром.

1


Залиште полуницю на ніч, щоб настоялася. На інший день поставте полуницю варитися на великому вогні до закипання. Коли полуниця закипить, уменшіть вогонь і варіть ще 15 хвилин. При цьому треба знімати піну.

2


Знову залиште полуницю постояти ще деньок. На другий день знову проваріть 15 хвилин і другу частину сиропу злийте.

3


Наступний етап – подрібненням ягід полуниці з допомогою блендера. Дивіться на густоту джему, якщо він густуватий, то влийте трошки сиропу. Далі в гарячому сиропі потрібно розвести желатин. Його разом з лимонною кислотою повільно вводите в джем.

4


Банки для варення і кришки стерилізуйте. Вилийте джем в каструлю, доведіть до кипіння, зніміть піну і відразу розливайте в банки. Закривайте банки кришками.

5


Ось і готовий корисний джем, смак якого можна насолоджуватися всю зиму. Приємного вам смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок