Варення з груш



Варення з груш


Варення з груш - прозоре, янтарне - вважається одним з найбільш красивих і смачних. У рецептах грушевого варення використовуються як цілі груші з хвостиками, так і порізані на часточки, але завжди це повинні бути щільні літньо-осінні сорти. Їх можна розпізнати по медовому аромату, якого позбавлені парникові плоди. М'які сорти більш придатні для повидла і мармеладу.

При тепловій обробці груші не втрачають корисних властивостей, навіть навпаки, при деяких захворюваннях заборонено їсти свіжі груші, а варення дозволено.

Грушеве варення обов'язково має стояти у вашій коморі, якщо в сім'ї є ті, хто страждають хворобами підшлункової залози, простатит, захворювання серця, нирок і печінки. Та й здоровим домочадцям не буде зайвим зміцнити імунітет грушевим варенням. Не забувайте, що груша - низькокалорійний фрукт, рекомендований для тих, хто бореться із зайвою вагою.

Інгредієнти:
- груші 1 кг;
- вода фільтрована 100 мл;
- цукровий пісок 900 г.

Як приготувати грушеве варення.


Промити добре груші під проточною водою.

11


Порізати чисті груші на невеликі шматочки, видаливши з них серцевини і хвостики.

22


Помістити підготовлені фрукти в глибокий казан.

33


Додати до груш необхідну кількість цукру.

44


Перемішати і дати постояти приблизно на одну годину.

55


Додати в казан необхідну кількість води.

66


Довести на тихому вогні до температури кипіння.

77


Зняти отриману пінку повністю. Готувати на тихому вогні близько 15 хвилин 3 рази, даючи варенню повністю охолонути.

88


Промити ретельно під проточною водою банку з кришкою.

99


Стерилізувати чисті банки з кришкою протягом 25 хвилин.

1010


Викласти в підготовлену гарячу банку готове гаряче варення.

1111


Закрити наповнену банку підготовленою гарячою кришкою.

1212


Чудове варення з груш на зиму готово!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок