Варення з яблук дольками



Варення з яблук дольками


Серпень по праву вважається яблучним сезоном, коли нерідко буває просто небувалий урожай соковитих ароматних фруктів, а куди подіти таку кількість відомо не кожному. Ось тоді-то на виручку приходять численні рецепти приготування яблучного варення, багато з яких настільки вдалі, що переходять з покоління в покоління.

Самим смачним і дуже красивим визнається яблучне варення дольками, яке виходить практично прозорими. Від такого яблучного варення в захваті не тільки дорослі, але і діти - їм дуже подобається накладати яблучні дольки на булку з маслом або просто їсти вприкуску з теплим чаєм.

Інгредієнти:
1 кг солодких яблук, бажано невеликого розміру;
50 г ягід брусниці;
1 кг цукру;
1 склянку води (може і більше, все залежить від соковитості яблук).

11

 

Як приготувати яблучне варення дольками.


1. Яблука вибираємо без дефектів, ретельно миємо й вирізаємо серцевину спеціальним ножем.

22


2. Нарізаємо підготовлені яблука тонкими кружечками.

33


3. Засипаємо цукром і залишаємо на добу, для того, щоб яблука пустили сік.

44


4. Через добу вони будуть виглядати так.

55


5. Додаємо води, щоб всі яблука були занурені в рідині.

66


6. Ставимо яблучні дольки на вогонь і доводимо до кипіння (але не кип'ятити).

77


7. Залишаємо на 5-6 годин до повного охолодження. Повторюємо пункт 6 і 7 ще раз.

88


8. Тепер додаємо в яблучне варення дольками промиту брусницю і варимо до готовності.

99


9. Остигле яблучне варення викладаємо у підготовлену баночку (ретельно вимиту з харчовою содою, ошпарену окропом і обов'язково висушену).

1010


10. Ось таке гарне, а головне смачне яблучне варення дольками з брусницею у нас вийшло.

1111



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок