Варення з яблук



Варення з яблук


Сьогодні розповім, як варити варення з яблук по простому рецепту приготування.

Інгредієнти:
2 кг яблук;
2 середніх апельсина;
1 кг цукру;
1-1,5 склянки води.

Кількість цукру залежить від того наскільки кислі яблука. У мене був сорт білий налив, він досить солодкий, але я все одно взяв більше цукру, ніж зазвичай. Просто люблю, коли варення дуже солоденьке.

Як приготувати варення з яблук.


Отже, спочатку помиємо яблука, потім розрізаємо їх навпіл, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Що стосується того, знімати шкірку чи ні, це на ваш вибір. Смак від цього не зміниться, але я зазвичай знімаю, щоб варення вийшло більш ніжним.

11


Складаємо нарізані часточки яблук в каструлі.

22


Знімаємо шкірку з апельсинів, нарізаємо їх тоненькими смужками і додаємо до яблук. Можна також додати туди кілька шматочків самого апельсина.

33


У мене на фото дві каструлі. В меншу з них я також додав трохи кориці, для аромату і смаку.

44


Потім налийте трохи води в обидві каструлі, всипте весь цукор (не забувайте про співвідношення яблук до цукру 2:1) і поставте на середній вогонь.

55


Варіть, постійно помішуючи, поки весь цукор не розчиниться. Потім доведіть до кипіння, поставте на слабкий вогонь і продовжуйте варити, перемішуючи кожні 4-5 хвилин.

Варення буде готове, коли воно стане досить густим, щоб не розтікалося по тарілці (як у випадку з абрикосовим варенням). Це може зайняти від 30 до 40 хвилин.

Коли яблучне варення набере достатню густину, розлийте його по стерилізованим банкам, загорніть і поставте на підлогу остигати. Коли охолоне, перенесіть його в підвал або льох (в будь-сухе і не тепле місце).

66


От і все. Як бачите, варити варення з яблук досить просто. Воно виходить дуже смачним, і особливо ароматним, якщо додати корицю або ваніль. Загалом, спробуйте проекспериментувати.

Чим корисно яблучне варення?

Яблука наділені величезною кількістю корисних властивостей, причому в кожному сорті яблук різна кількість цих властивостей. Але основними є вітаміни групи А, В1, В2, В3, В6, С, Е, РР, Р, К1, і фолієва кислота. Можливо, за змістом корисних властивостей яблука поступаються деяким фруктам, але завдяки своєю доступністю і довгому зберіганню, вони є частим гостем у кожній родині.

Так само в яблуках перебувають антибіотичні інгредієнти. Хімічний склад яблук дуже різний, але вітаміни С і Р знаходяться в кожному сорті і благотворно впливають на поліпшення обміну речовин, сприяють поліпшенню кровообігу. Також, органічні солі в яблуках дуже корисні при цукровому діабеті, діатезі, виводять зайві солі і допомагають при подагрі.

77


Особливо корисним є споживання яблук в зимовий час, коли людина вживає багато м'яса і риби в їжу, чому організм видає шкідливі кислі продукти обміну, які дуже погано впливають на клітини мозку. Калій міститься в яблуках.

Є різні способи приготування яблук : їх заморожують, сушать. Роблять компот, варення, джем, повидло, запікають. Самим смачним способом зберігання ласощів вважається варення з яблук.

88


Яблучне варення славиться не тільки своїм чудовим смаком і легким приготуванням, але і особливою корисністю. По суті, варення з яблук це самий простий і поширений спосіб консервування фруктів. Є спеціальні рецепти з приготування варення, але вважається правильним кольором блідо-жовте або ж зовсім безбарвне варення, так як з більш темним забарвленням руйнуються вітаміни С і Р.

Для особливого збагачення яблучного варення вітаміном С додають шипшину, від чого і смак і користь тільки краще. При готуванні варення краще замість цукру додавати фруктозу або ж сорбіт, тоді хворі на цукровий діабет цілком зможуть поласувати цим продуктом. Але також важливо знати, що сорбіт не має консервуючі властивості, тому варення може заграти.

99


Науково доведено, вживаючи щодня в їжу два і більше яблук, значно знижувався рівень холестерину в крові. Але яблучні пектини впливають не тільки на зниження холестерину, вони виводять шкідливі і бактерицидні речовини з організму. У повсякденному житті яблука застосовують і від простудних захворювань.

Яблучна дієта рекомендується людям з серцево-судинними захворюваннями та анемією, адже у плодах міститься багато Р, заліза і калію. Вміст корисних властивостей у цьому плоді досить велике, напевно, виходячи з його корисності, люди придумали стільки способів приготування і вживання яблук.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок