Варення з кабачків



Варення з кабачків


Якщо Ви ще жодного разу не варили варення з кабачків, то неодмінно спробуйте! Ви і Ваші гості будуть приємно здивовані пікантним смаком цих ласощів!

Інгредієнти:
кабачки - 1 кг;
цукор пісок - 700 г;
апельсин - 0.5 шт.;
лимон - 0.5 шт.;
вода проста - 0.5 склянки.


Як приготувати варення з кабачків.


Таке варення вариться дуже легко. Посудіть самі. Кабачки потрібно очистити від шкірки і від насіння. І нарізати дрібними кубиками.

11


У посуд для варіння варення насипаємо цукор. І додаємо до нього воду. Ретельно перемішуємо сироп. Невеликий коментар: у первісному рецепті було класичне поєднання - 1:1, тобто цукру рекомендувалося брати все ж 1 кг. Я ж вважаю, що це багато, варення виходить нудотним, а тому кладу менше - 700-800 г.

22


Прямо в холодний сироп опускаємо нарізані кабачки і ставимо каструлю на повільний вогонь.

33


Тим часом підготуємо цитрусові. Відразу зауважу: можна використовувати тільки лимон або тільки апельсин. У мене в цей раз мікс цитрусових. Апельсин я пропустила через м'ясорубку (разом з цедрою!), а лимон нарізала кубиками (знову ж таки, разом з цедрою!)

44


Як тільки кабачки закиплять, додаємо до них фрукти. І залишаємо варення кипіти на повільному вогні близько 45-50 хвилин. Якщо захочете, можна в кінці варіння додати лимонної кислоти (приблизно 0,5 ч. л.), пектину (стільки ж), і тоді Ви отримаєте конфітюр.

55


Все, що залишилося, це варення розлити по банках. З 1 кг кабачків у мене виходить 2 півлітрові баночки і 1 банка ємністю 200 мл тобто, вихід - 1,2 л.

66


Баночки з готовим варенням я перевертаю на кришки і залишаю остигати. А потім - ласкаво прошу до столу.

77


Ось і готове наше чудове варення! Ніхто і ні за що не здогадається, що воно було зварено з банальних кабачків. Звичайно, якщо той, хто пробує, вже є шанувальником цього надзвичайно смачного, янтарно-красивого варення!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок