Малинове варення без термообробки



Малинове варення без термообробки


Інгредієнти:
- 1кг малини,
- 1 кг цукрового піску.
Вихід – 2 літри варення.

Під час простудних захворювань малинове варення принесе Вам та Вашій родині величезну користь, як жарознижуючий засіб. Робиться варення досить легко, часу на його заготівлю йде зовсім небагато, а саме ГОЛОВНЕ - всі вітаміни зберігаються. Адже малину піддавати тепловій обробці зовсім не потрібно. Взагалі один із самих корисних способів заготівлі всіх ягід - перетирання їх з цукром, один до одного. Він ідеальний для смородини, полуниці, вишні, чорноплідної горобини, чорниці, журавлини.

Щоб зберегти максимальну кількість вітаміну С, треба перетирати ягоди з цукром вручну маленької скляною банкою. Можна подрібнити ягоди на м'ясорубці, але при контакті з металом вітаміну С залишається на 30 відсотків менше.

Оскільки перетерті з цукром ягоди - це варення не варене, а сире, то треба добре банки стерилізувати, щоб варення не скисло. Під кришку можна покласти кружок пергаментного паперу, змоченою в горілці. Зберігати сире варення краще в прохолодному місці. Цукру класти, не шкодуючи: чим менше цукру, тим більше ризик, що сире варення довго не простоїть. Треба в рівній пропорції робити: 1 кг цукру на 1 кг ягід, або навіть 1,5 кг цукру на 1 кг ягід, тоді ризику зовсім мало.

Спосіб приготування варення з малини:
Малину перебрати, але не мити! Ця ягода досить швидко вбирає у себе вологу і стає водянистою.

фото 1фото 1



Ягоди малини перетерти до однорідної маси в блендері або будь-яким іншим доступним способом.

фото 2фото 2



Засипати в перетерту малину цукровий пісок.

фото 3фото 3



Все змішати до однорідної консистенції, та дати постояти суміші з годинку. Потім знову продовжити змішувати до тих пір, поки весь цукровий пісок не розчиниться та перестане «хрустіти» на зубах.

фото 4фото 4



Простерилізувати банки та металеві кришки.
Так виглядає готове варення, яке вже можна розлити по стерильним банкам і прибрати у холодильник на зберігання.

фото 5фото 5



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок