Відкрити категорії

Манти в мультиварці


Манти в мультиварці


Манти - одне з класичних страв Середнього Сходу. Практично її «обличчя». Соковиті і ароматні азіатські пельмені не можуть не бути близькі нашій гастрономічній культурі, тому сміливо потчуйте ними своїх близьких і гостей!

Інгредієнти:
свинина - 700 г;
гарбуз - 300 г;
цибуля ріпчаста - 200 г;
борошно пшенична - 500 г;
вода - 200 г;
кмин насіння за смаком;
чебрець сушений за смаком;
сіль за смаком;
перець чорний за смаком.

Як приготувати манти в мультиварці.


Спочатку займемося приготуванням начинки. Ріжемо м'ясо на тонкі шматочки, їх - на смужки, а смужки на маленькі шматочки розміром не більше нігтя на пальці.

11


Ріжемо ріпчасту цибулю.

22


І подрібнюємо її в блендері.

33


Гарбуз очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

44


Викладаємо в миску м'ясо, цибулю і гарбуз. Туди ж додаємо сіль і перець, чебрець і кмин. Все - за смаком.

55

Рекламний блок
Ретельно перемішуємо. Начинка для мантів готова!

66


Тепер - черга тіста. Готується воно дуже просто: борошно висипається в миску, до нього додається вода і дві чайні ложки солі, все ретельно перемішується. Якщо ви бачите, що тісто сильно липне до рук - додайте трохи борошна.

77


Готове тісто накриваємо поліетиленом і ставимо в прохолодне місце на півгодини.

88


Вистояне тісто ділимо на чотири частини. Кожну частину по черзі розгортаємо в ковбаски і ріжемо їх на 7-8 рівних шматочків.

99


Приступаємо до ліплення. Для цього тонко розкачуємо шматочок тіста.

1010


Викладаємо на нього одну столову ложку начинки з невеликою гіркою. Намагайтеся, щоб у начинці виявилося менше води: так зліплені манти не будуть протікати.

1111


З'єднуємо і защипуємо протилежні кінці тіста по довгій стороні так, як показано на фото.

1212


Підверніть і защипуємо тісто з двох інших сторін.

1313


Отриманими "хвостиками" як би обтягуємо мант з двох сторін і з'єднуємо кінці цих "хвостиків". Виходить ось така красива штучка.

1414


Існує і більш простий спосіб ліплення - за типом конверта, коли протилежні сторони просто скріплюються по центру. Такі манти називають ледачими.

1515


Залишилося найпростіше - доручити мультиварці приготувати нашу страву. Наливаємо в чашу мультиварки приблизно літр гарячої кип'яченої води, змащуємо форму рослинним маслом і викладаємо на неї порцію мантів. Закриваємо каструлю і ставимо режим варіння на пару на півгодини.

1616


Приємного смаку!

Рекламний блок
Манти в мультиварці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com