Тістечко пташине молоко



Тістечко пташине молоко


Інгредієнти:
Желатин (пакетик) - 3 штуки,
Молоко - 1,5 склянки (чверть склянки - в глазур, решта - в саме пташине молоко),
Цукор - 1,5 склянки,
Сметана - 450 грам,
Вершки збиті - 450 грам,
Какао-порошок - 5 ст. ложок,
Вода холодна - 1 стакан.

Спосіб приготування:
Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній молоко і 2 пакетики желатину.

Ставимо на середній вогонь і повільно збиваємо, але до кипіння ні в якому разі не доводимо - зняти з вогню потрібно раніше, як тільки з'явиться пар.


Тістечко пташине молоко



Збризкуємо скляну форму маслом.

В мисці на середній швидкості збиваємо 1 склянку цукру, сметану і збиті вершки. Збиваємо до однорідності.

Тістечко пташине молоко



Не припиняючи збивати, поступово вводимо в теплу масу молочну суміш.

Тістечко пташине молоко



Отриману масу максимально рівно розподіляємо по скляній формі. Верх потрібно розрівняти як можна ретельніше. Потім ставимо форму в холодильник і охолоджуємо.

Тістечко пташине молоко



Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній какао-порошок, цукор, що залишився і пакетик желатину.

Туди ж додаємо молоко, що залишилося і холодну воду. Збиваємо.

Ставимо каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Суміш повинна бути ідеально гладкою, тому не припиняйте помішувати ні на секунду.

Отриману шоколадну суміш охолоджуємо до кімнатної температури, а потім рівномірно розподіляємо по злегка застиглій білій масі в нашій скляній формі.

Тістечко пташине молоко



Якщо у вас вийшла ідеальна гладка маса, то вона рівномірно розподілиться по поверхні, і тістечка вийдуть красивими.

Тістечко пташине молоко



Ставимо форму в холодильник як мінімум годин на п'ять, а краще - на ніч.

Тістечко пташине молоко



Можна розрізати на порції.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Mama
Спасибо за рецепт,получилось очень вкусно и красиво.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок