Заварні кільця



Заварні кільця


Інгредієнти:

Для тіста:

260 мл води
щіпка солі
1/2 ч.л. цукру
120 г вершкового масла
170 г борошна
5 яєць середнього розміру

Для крему:

250 г рікотти
200 мл жирних вершків (від 30% жирності)
60-70 г цукрової пудри (або більше, якщо хочете крем більш солодкий)
1 ч.л. апельсинової цедри
1 ст.л. апельсинового соку


Вливаємо в каструльку воду, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло.

Заварні кільця



Ставимо на середній вогонь і нагріваємо, поки масло повністю не розтане. Знімаємо каструльку з вогню і всипаємо борошно.

Повертаємо на плиту і варимо, постійно перемішуючи, поки тісто не скатается в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.

Заварні кільця



Знімаємо каструлю з вогню, перекладаємо тісто в миску. Хвилин через десять по одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте мобільний міксер, перемішуйте на найнижчій швидкості. Звичайний міксер з вінчиками не підходить. Постійно стежте за консистенцією - тісто не повинно стати дуже рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто повинне бути гладким і блискучим.

Заварні кільця



Перекладаємо тісто в кондитерський мішок з насадкою і відсажуємо на застелений пергаментним папером лист кільця.

Заварні кільця



Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку й випікаємо до золотисто-оранжеватого кольору і готовності, близько 30 хвилин. Враховуйте, що час випікання може змінюватися залежно від особливостей кожної конкретної духовки. Ні в якому разі духовку не відкривати.

Поки печуться кільця, готуємо крем. Рикотту протираємо з половиною цукрової пудри через сито. Додаємо апельсиновий сік і цедру і добре перемішуємо.

Заварні кільця



Вершки збиваємо з пудрою і додаємо до рикотти.

Обережно перемішуємо.

Заварні кільця



Заварні кільця



Готовим кільцям дати охолонути, потім ріжемо кожне навпіл в горизонтальній площині. На нижню половину кладемо крем і накриваємо верхньою половиною. Найзручніше викладати крем за допомогою все того ж кондитерського мішка з насадкою.

Заварні кільця



Посипаємо тістечка цукровою пудрою. Охолоджуємо протягом пари годин та подаємо.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок