Шоколадні мафіни



Шоколадні мафіни


Ніжні тістечка - мафіни це неймовірно смачні ласощі! Хочу поділитися з вам рецептом шоколадних мафінів з кусочками шоколаду. Рецепт приготування простий, інгредієнти теж.

Інгредієнти:
борошно пшеничне – 150 г;
цукровий пісок – 60 г;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
шоколад молочний – 100 г;
молоко - 50 мл;
розпушувач тіста - 1 ч. л.;
куряче яйце - 1шт;
масло вершкове – 60 г.

Приготування шоколадних мафін.


Молоко і масло викласти в чашу.

11


30-40 г шоколаду поламати на шматочки і додати в чашу з молоком і маслом.

22


Додаємо 1 ст. ложку какао.

33


Висипаємо 60 г цукру.

44


Всі ці інгредієнти відправляємо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини, щоб маса прогрілася, а шоколад і масло розтанули.

55


З мікрохвильовки дістаю масу, яка прогрілася кип'ятити не треба. Тепер просто все перемішуємо вінчиком до повного розчинення.

66


У розмішаній віночком шоколадній масі, шматочки шоколаду можуть не розчинитися не до кінця - це нічого страшного, все одно шоколад ще будемо додавати в тісто.

77


У тісто додати 1 яйце і 150 г борошна.

88


Додати 1 ч. ложку розпушувача.

99


Тісто збити віночком, воно виходить досить рідким.

1010


Частину шоколаду 70 г дрібно порубати ножем.

1111


Я випікаю мафіни в металевих формах, з паперовими вставочками. Це зручно, формочки не потрібно змащувати і мити після випікання! З отриманого тіста вийшло 6 порцій.

1212


Тісто розливаю на 2/3 заповнюючи форми.

1313


Шматочки дрібно порізаного шоколаду розкладаю в формочки, залишивши маленьку жменьку для прикраси.

1414


Готові формочки з шоколадним тістом і шматочками шоколаду ставлю в духовку розігріту до 180 буквально на 10-15 хвилин. У мене духовка електрична, на дно ставлю піддон з водою, щоб мафіни не пригоріли і рівномірно пропеклися. Дивлюся через скло, як тільки мафіни піднялися приблизно через 10 хвилин, зменшую температуру в духовці до 150 і тримаю мафіни в духовці ще 2-3 хвилини. Тільки потім дістаю.

1515


Залишену жменю шоколаду подрібнити ще трохи ножем, цей шоколад будемо посипати зверху на мафіни.

1616


Дістаю формочки з духовки, даю їм пару хвилин трохи охолонути.

1717


Потім просто дістаю мафіни на тарілку і посипаю залишеної жменею дрібно порубаного шоколаду.
Мафіни теплі і шоколад зверху стає м'яким, але не розтікається. Виходить такий топінг шоколадний зверху.

1818


Всередині найніжнішого тістечка шматочки шоколаду.

1919


Це неймовірно смачно!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок