Відкрити категорії

Домашнє тістечко


Домашнє тістечко


Влітку я побоююся купувати кремові тістечка — спека, швидко псуються. Але діти просять, тому доводиться викручуватися в домашніх умовах. Ділюся тим, що у мене вийшло.

Інгредієнти:
Тісто:
яйце — 2 шт.;
цукор — 150 г;
кефір — 200 г;
манна крупа — 200 г;
сода — 0,5 ч. л.

Крем:
варене згущене молоко — 380 г;
зефір — 4-5 шт.;
солодкий сироп для просочення.

Процес приготування тістечка полягає в два етапи.


1 етап — це заміс тіста і випічка єдиного коржа.
2 етап — змащування кремом і прикраса.

Яйця збиваємо, додаємо цукровий пісок і трохи соди.

11


Після чого вливаємо кефір або будь-кефірний продукт. Збиваємо до однорідної маси.

22

Рекламний блок
Додаємо манку.

33


Перемішуємо. Залишаємо тісто в спокої на 30 хвилин, чекаємо, поки розбухне манна крупа. Форму ретельно змащуємо маслом. Заповнюємо її тістом.

44


Випікаємо 30 хвилин. 180-200 градусів для нього буде достатньо. Готовий корж виймаємо з форми. Даємо охолонути.

55


Потім акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки.

66


Просочуємо будь-яким солодким сиропом.

77


Потім змащуємо вареним згущеним молоком обидві частини. Зефір ріжемо на тонкі пластики. Викладаємо його на одну половинку коржі поверх крему.

88


Акуратно, щоб корж не поламався, накриваємо корж з зефіром іншою половинкою.

99


Отриманий торт розрізаємо на шматки, можна залишити і так, цілим тортом.

Кожен шматок змащуємо згущеним молоком, що залишилося. Посипаємо будь-якою прикрасою, в моєму випадку, це повітряна пшениця в карамелі, але не раджу, так як через деякий час вона стала м'якою і не хрусткою. Краще використовувати насіння в шоколаді, кокосову або шоколадну стружку, жувальний фігурний мармелад і т. д.

1010


Тістечка поміщаємо в холодильник ненадовго. Приємного чаювання.

Рекламний блок
Домашнє тістечко


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com