Еклери



Еклери


Готувати еклери не так вже й важко, як здається, але потрібно врахувати деякі секрети, щоб все вийшло, як треба. Саме про них я розповім у своєму рецепті.

Інгредієнти:
масло вершкове - 100 г;
цукор - 2 ст. л і 1 ст. (для сиропу);
сіль - щіпка;
вода - 250 мл і півсклянки (для сиропу);
куряче яйце - 4 шт.;
курячий білок - 2 шт.;
цукрова пудра для прикраси;
лимонний сік - 2 ч. л.

Як приготувати тістечка Еклери.


Для початку в невелику каструльку слід помістити 100 г масла, 250 мл води (це приблизно одна склянка), 2 ложки цукру і невелика щіпка солі. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Після чого починаємо інтенсивно мішати і підсипати борошно в рідину. Вогонь слід зменшити до мінімуму, але мішати не переставайте, інакше утворюються грудки.

11


Таким чином ми отримали однорідну масу, але це ще не те тісто, що нам потрібно. За своєю консистенцією воно повинно бути більш маслянистим.

22


Для цього ми додаємо в нього 4 яйця, але все відразу! Спочатку викладаємо тісто в миску, щоб воно не було надто гарячим, потім розбиваємо в нього по одному яйцю. Можливо вам знадобитися 3 або 3,5 яйця залежно від їх розмірів, тому тут слід бути обережним, щоб не переборщити. При кожному додаванні яйця, потрібно інтенсивно змішувати його з тістом, адже білок може зваритися, а цього нам не потрібно.

33


Тепер коли тісто готове, починаємо його викладати в звичайний пакет, в ньому робимо надріз. І за принципом кондитерського мішка видавлюємо невеликі купки тіста на деко, злегка змащене олією. Відправляємо деко в духовку на 180 градусів приблизно на 40-50 хвилин.

44


Дверцята духовки весь цей час не відкриваємо. Інакше у вас вийдуть не повітряні еклери, а ось такі коржі.

55


Після цих 40-50 хвилин, коли еклери піднімуться і придбають красивий золотистий колір, можемо нарешті відкрити духовку, але не вимикаємо її, даємо Еклерам трохи підсушитися.

66


Хвилин через 10 їх можна дістати і дати їм охолонути перед накладанням начинки.

77


В якості начинки ви можете вибрати, що завгодно, варене згущене молоко, джем, розтоплений шоколад. Але я вам запропоную в цьому рецепті білковий крем, який підійде вам не тільки для еклерів, але і для прикраси іншої випічки. Отже, для початку нам потрібно відварити сироп.

У невелику каструльку наливаємо півсклянки води і насипаємо склянку цукру, додаємо дві чайні ложки лимонного соку і починаємо варити. Ця процедура займе у вас хвилин 7-10. Є один секрет визначення готовності сиропу.

Потрібно взяти миску з холодною водою і капнути в неї наш сироп, якщо ця крапелька розчинилася, продовжуйте варити; якщо крапля почала набувати форму і легко ліпиться в руках, значить сироп готовий; якщо ж крапля затверділа, так що її не розколоти, значить ви переварили сироп і слід почати заново.

88


Тепер беремо два білка, щіпку солі, поміщаємо їх у невелику ємність, де вам буде зручно збивати, і вмикаємо міксер. Спочатку варто почати з маленької швидкості, поки не утворюється піна, потім можна збільшити швидкість до максимальної. Повинна вийти густа піна, яка не буде стікати з віночків.

99


Сироп починаємо підливати у збиті білки і знову включаємо міксер, щоб все добре перемішалося.

1010


Готовий крем покласти в кондитерський мішок або ж можете знову скористатися пакетом.

1111


У еклерах робимо дірочки і заповнюємо їх начинкою.

1212


Коли все буде готово, еклери можна додатково посипати цукровою пудрою або ж вмочити в розтопленому шоколаді. Бажаю вам приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок