Тістечка кулінарні рецепти.
Цей вид кондитерських виробів найбільш популярний для дружнього чаювання, дитячого свята, дівич-вечора та інших знаменних дат, які відзначають в тісному колі. Тістечко можна назвати демократичним десертом. Кількість солодких штучок розрахувати набагато легше, ніж, наприклад, тортів, всі вони однакові, і ніхто з гостей гарантовано не буде обділений своєю часткою калорій.
Як приготувати вдома цю страву, залежить від кулінарної майстерності господині, але є маса простих рецептів, за якими можна швидко напекти багато солодощів навіть без ґрунтовної практики. Причому поняття «тістечка» охоплює дуже широкий ряд десертів: так ми називаємо будь-яку порціонну борошняну смакоту, з якої можна пити чай або каву.
Багато хто не вирішуються приготувати вдома заварні тістечка, і абсолютно марно! Заварне тісто досить просто і швидко замісити, а спечену заготовку можна наповнити самими різноманітними кремами і начинням, а так як тісто не містить багато цукру, то такі тістечка можна зробити і зовсім несолодкими.
Пісочне тісто дуже швидко в приготуванні, тістечка з нього випікаються протягом 15-20 хвилин. Щоб вирізати з нього фігурки, тісто треба охолодити. А те, що поки не використовується, прибрати в холодильник. Пісочне тістечко краще робити з фруктовим начинням з варення, повидла, джему.
При виготовленні бісквітних тістечок корж після охолодження розрізається вздовж, просочується в середині, змащується зверху кремом, потім ножем намічаються майбутні лінії розрізів, поверх крему наноситься візерунок, майбутні тістечка прикрашають вишеньками, ягодами, і тільки після цього пласти розрізають на порції.
Безе, або меренги, теж відносять до цих ласощів, хоча вони й не містять борошна. Але так як вони солодкі, невеликі, з яєць і випікаються, то вирішено було і їх зарахувати до цього класу десертів.
Тістечка типу «Наполеон» готують з листкового тіста і заварного або вершкового крему. Перевага таких в тому, що їх можна зробити з готового замороженого напівфабрикату, а приготування крему займає не більше півгодини.
Але є і такі рецепти тістечок (з фото можна ознайомитися тут), які не передбачають глибоку термічну обробку інгредієнтів, так як включають в себе вже готові борошняні вироби: сухарі, печиво, вафельні заготовки. Це всілякі варіації «картоплі», вершкові ковбаски, трубочки. Такі тістечка цілком можуть зробити діти для мами без сторонньої допомоги, а головне - дуже швидко.
Як приготувати вдома цю страву, залежить від кулінарної майстерності господині, але є маса простих рецептів, за якими можна швидко напекти багато солодощів навіть без ґрунтовної практики. Причому поняття «тістечка» охоплює дуже широкий ряд десертів: так ми називаємо будь-яку порціонну борошняну смакоту, з якої можна пити чай або каву.
Багато хто не вирішуються приготувати вдома заварні тістечка, і абсолютно марно! Заварне тісто досить просто і швидко замісити, а спечену заготовку можна наповнити самими різноманітними кремами і начинням, а так як тісто не містить багато цукру, то такі тістечка можна зробити і зовсім несолодкими.
Пісочне тісто дуже швидко в приготуванні, тістечка з нього випікаються протягом 15-20 хвилин. Щоб вирізати з нього фігурки, тісто треба охолодити. А те, що поки не використовується, прибрати в холодильник. Пісочне тістечко краще робити з фруктовим начинням з варення, повидла, джему.
При виготовленні бісквітних тістечок корж після охолодження розрізається вздовж, просочується в середині, змащується зверху кремом, потім ножем намічаються майбутні лінії розрізів, поверх крему наноситься візерунок, майбутні тістечка прикрашають вишеньками, ягодами, і тільки після цього пласти розрізають на порції.
Безе, або меренги, теж відносять до цих ласощів, хоча вони й не містять борошна. Але так як вони солодкі, невеликі, з яєць і випікаються, то вирішено було і їх зарахувати до цього класу десертів.
Тістечка типу «Наполеон» готують з листкового тіста і заварного або вершкового крему. Перевага таких в тому, що їх можна зробити з готового замороженого напівфабрикату, а приготування крему займає не більше півгодини.
Але є і такі рецепти тістечок (з фото можна ознайомитися тут), які не передбачають глибоку термічну обробку інгредієнтів, так як включають в себе вже готові борошняні вироби: сухарі, печиво, вафельні заготовки. Це всілякі варіації «картоплі», вершкові ковбаски, трубочки. Такі тістечка цілком можуть зробити діти для мами без сторонньої допомоги, а головне - дуже швидко.