Салат-торт



Салат-торт


Інгредієнти:
Креветки - 200 гр.
Ананаси (консервовані) - 100 гр.
Сир твердий - 100 гр.
Творог (будь-якої жирності) - 100 гр.
Сметана (будь-якої жирності) - 100 гр.
Майонез - 100 гр.
Яйце куряче - 5 шт.
Морквяний сік - 10 мл.
Буряковий сік - 10 мл.
Сіль.

Спосіб приготування:
Першим ділом ставимо варити на середньому вогні курячі яйця. Варимо круто (близько 7 хвилин), після чого відправляємо їх під холодну проточну воду і очищаємо від шкаралупи.

Два яйця дрібно нарізаємо, а в решти трьох відокремлюємо білок від жовтка.

Краще всього купіть домашні яйця, так як у них дуже яскраві жовтки, що нам і треба.

Салат-торт



Далі натерти на крупній тертці сир, а ананаси дрібно нарізаємо.

Салат-торт



Салат-торт



Можна купити вже очищені готові креветки, але якщо у вас заморожені і неочищені, то поставте їх розморожувати при кімнатній температурі, а потім відваріть в злегка підсоленій воді протягом 10 хвилин. Остудіть і очистіть від панцира і голови.

Творог потрібно купити м'який, для того щоб його можна було використовувати за допомогою кондитерського шприца.

Отже, беремо миску і змішуємо в ній креветки (залиште трохи для прикраси), ананас, сир і яйця. Заправляємо все майонезом і сметаною, солимо за смаком і ретельно перемішуємо.

Вміст миски перекладаємо на блюдо для сервірування і формуємо округлий торт. Тепер приступаємо до найцікавішого - прикраси.

Салат-торт



Спочатку викладаємо по колу салату креветки.

Салат-торт



Потім змішуємо половину сиру з жовтками (перетертыми за допомогою вилки), а іншу - з буряковим і морквяним соком.

По черзі перекладаємо його в шприц кондитерський і малюємо на салаті різнокольорові трояндочки і відправляємо салат в холодильник просочуватися хоча б на одну годину.

Салат-торт



Готовий, просочений салат дістаємо з холодильника і одразу подаємо на стіл. Незвичайне оформлення і смачний зміст нікого не залишать байдужим.

Салат-торт



Подавати таке диво можна разом з запеченою в духовці курочкою.

Смачного!

Поради:

- Якщо ви купили сильно крупнозернистий творог, ретельно його розітріть за допомогою вилки.

- Сир підійде тільки твердих сортів.

- Як аперитив можете подати біле напівсолодке вино.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок