Пісочний торт із заварним кремом



Пісочний торт із заварним кремом


Інгредієнти:
Тісто для коржика:
Цукор 150 г
Ванілін 4 г
Сіль 2 г
Масло вершкове 100 г
Яйця курячі 1 шт.
Розпушувач 1 ч. л.
Борошно пшеничне 350 г

Начинка для тіста:
Мигдаль 50 г
Курага 150 г
Цукати 30 г

Прикраса для тортика:
Кокосова стружка 60 г
Цукрова пудра 60 г
Цукерки 5 шт.
Темний Шоколад 50 г
Вафельний стаканчик 1 шт.
Гарбуз 3 г

Крем заварний:
Масло вершкове 200 г
Яйця курячі 2 шт.
Молоко 1 л
Цукор 1 ст.
Борошно пшеничне 3 ст. л.

Спосіб приготування:
Щоб виготовити тортик «Сніговик», нам необхідно випекти пісочний коржик: брати борошно, цукор, масло, яйця, розпушувач, суть; для начинки: заварний крем, цукати, горішки, курагу; для декорації: кокосову стружку, солодку пудру, цукерки горошок (різноманітні), шматочок гарбуза і вафельний стаканчик.

Щоб випекти коржик, виготовити суху суміш: борошно, розпушувач, ванілін і сіль. Все змішати.

Пісочний торт із заварним кремом



Яйце збити з цукром.

Пісочний торт із заварним кремом



Додати до яично-солодкої суміші податливе масло збити в пухку масу.

Частками додавати суху суміш до масляної, ложкою змішувати. Потім руками скоро вимісити тісто. Обгорнути в харчову плівку. Сховати в морозильник на 1 годину.

Пісочний торт із заварним кремом



Тим часом, виготовити начинку. Курагу помити, просушити, порізати на маленькі шматочки. Мигдаль промити, обсмажити на сковороді, подрібнити (шматками) в блендері. Цукати порізати.

Пісочний торт із заварним кремом



Тісто розкатати шириною 5-7 мм при підтримці качалки. Ніяк не згладжувати края. Покласти деко з тістом на пергаменті в гарячу духовку до 180* С.

Пісочний торт із заварним кремом



Випікати протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Готовий корж розламати на шматки, але не дрібно.

З'єднати шматки коржа, курагу, горіхи, цукати і заварний крем. Розмішати.

Пісочний торт із заварним кремом



Тісто готове! Воно вже готове до вживання, але нам потрібно надати йому певну форму. Якщо це буде просто торт, викласти масу на харчову плівку і помістити у форму для торта. Після охолодження прикрасити меленими горіхами, кокосовою стружкою. Якщо це буде герой казки, як у нашому випадку, необхідно сформувати частини фігури персонажа.

Пісочний торт із заварним кремом



В циліндр більшої форми помістити масу в харчовій плівці. Ущільнити масу. Поставити в холодильник на ніч (або десь на 4 години).

Пісочний торт із заварним кремом



В циліндр меншою форми теж помістити масу в харчовій плівці. Ущільнити масу. Поставити в холодильник на той же час.

Пісочний торт із заварним кремом



Скатати кулі для голови і ручок, обернути в харчову плівку. Поставити в холодильник.

Пісочний торт із заварним кремом



Остиглу масу вийняти з холодильника. Зняти харчову плівку. Кожну деталь обваляти в кокосовій стружці і посипати цукровою пудрою.

Пісочний торт із заварним кремом



Зібрати фігурку героя. Поставити на зручне блюдце. Готову фігурку ще раз посипати цукровою пудрою.

Пісочний торт із заварним кремом



Прикрасити з допомогою цукерок, вирізати з гарбуза ніс, з шоколаду зробити мітлу (розтопити на водяній бані, вилити рідкий шоколад на пергамент, надати потрібну форму, покласти в морозилку до застигання). Вафельний стаканчик використовувати як головний убір. Сніговик готовий.

Подавати в розібраному стані (пояснити дітям, що потепліло і сніговик розтанув) до чаю. Порційно нарізати. Виходить дуже смачний тортик з строкатою начинкою.
Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/pesochnyjj-tort-s-zavarnym-kremom




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок