Шоколадний торт з чорносливом



Шоколадний торт з чорносливом


Інгредієнти:
Тісто:
100 г масла,
200г борошна,
100 г цукрової пудри,
1 ч.л. какао з великою горою,
1 жовток,
1 коф.л. ванільного екстракту,
1 ст. л. рому.

Начинка:
250г чорносливу,
3 ст.л. амаретто.

Ганаш:
220г шоколаду,
220г вершків 35%,
1 маленька чашка еспрессо,
50 г масла,
1 ст.л. амаретто.

Прикраса:
100г шоколаду,
50ггмасла,г
8-10 мигдалевих горішків.
Форма 20см.
Розігрійте духовку до 200ºС.

Спосіб приготування:
Чорнослив замочіть в амаретто на 3-4 години. Підігрійте в СВЧ 30-40 секунд (щоб він став теплим) і остудіть.

Шоколадний торт з чорносливом



Тісто: Змішайте розм'якле масло, пудру, какао, ванільний екстракт.

Шоколадний торт з чорносливом



Повинна вийти дуже м'яка маса.

Шоколадний торт з чорносливом



Додайте жовток, ром і добре перемішайте до однорідності.

Всипте борошно і замісіть тісто.

Шоколадний торт з чорносливом



Загорніть його в плівку і остудіть близько години в холодильнику.

Розкачайте, вистеліть форму 20см і зріжте край качалкою: тісто покласти у форму так, щоб воно звисало через край, а потім качалкою проводимо по краю, зайве тісто зріжиться. Це важливо - у цьому випадку тісто залишається на верхньому краю форми і "тримається" за нього, при випічці не зсувається вниз.

Шоколадний торт з чорносливом



Головний секрет - після декількох рухів качалкою треба перевернути пласт, трохи підпилив борошном. Тоді тісто не прилипає і добре розкочується. Перенести в форму його найпростіше, намотавши половину на качалку.

Наколіть вилкою денце, вистеліть папером для випічки і насипте вантаж - рис, боби або кульки.

Шоколадний торт з чорносливом



Печіть при 200 град.С 15 хвилин. Видаліть вантаж та готуйте ще 15 хвилин. Тартинка готова.
Її треба вийняти з форми і остудити.

Шоколадний торт з чорносливом



Покладіть на дно основи чорнослив (повинно залишитися штук 10 для прикраси).

Шоколадний торт з чорносливом



Зробіть ганаш - на наломанный шоколад вилийте киплячі вершки з кавою і розмішайте вінчиком або лопаткою до отримання дуже гладенької текстури.

Шоколадний торт з чорносливом



Додайте масло. Розмішайте до розчинення.

Влийте лікер, перемішайте і вилийте на чорнослив.

Шоколадний торт з чорносливом



Залиште до застигання на пару годин в холодильнику.

Шоколадний торт з чорносливом



За бажанням прикрасьте. Для цього у чорнослив, що залишився, покладіть горішки. Розтопіть 50г шоколаду і 50г масла, занурюйте у суміш нафарширований чорнослив і кладіть на папір для випічки, поставте у холодильник.
Викладіть на торт чорнослив, 50г шоколаду розтопіть, вилийте на папір для випічки і дайте застигнути. Поставте в холодильник, потім вийміть і ножем зробіть стружку. Відразу кладіть її на торт, вона миттєво тане.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок