Відкрити категорії

Шоколадний торт з апельсиновим кремом


Шоколадний торт з апельсиновим кремом


Інгредієнти:
Для апельсинового крему:
Апельсин 4 шт.
Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
Цукор 150 г
Масло вершкове 150 г
Яйця курячі 6 шт.

Для коржів:
Розпушувач 3 ч. л.
Цукор 335 г
Яйця курячі 6 шт.
Борошно пшеничне 300 г
Масло вершкове 335 г
Какао порошок 35 г

Спосіб приготування:
Для приготування коржів вам знадобляться борошно, яйця, какао-порошок, вершкове масло, цукор і розпушувач.

Збийте яйця з цукром до легкої піни.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом



Додайте масло і продовжуйте збивати на малих обертах до отримання однорідної маси. Якщо залишаться шматочки масла - це не страшно, вони потім розплавляться при випічці.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом

Рекламний блок

Додайте борошно, какао і розпушувач, перемішайте вручну до однорідної маси.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом



1/3 одержаної маси викладіть у форму (у мене 20 см), заповнюючи приблизно половину форми. Випікайте 25 хвилин при 180 ° C. Духовку не відкривати!

У вас повинно вийти 3 отаких коржа.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом



У цей час приготуємо крем. Для цього нам знадобляться 4 апельсини, цукор, масло і яйця. Також може знадобиться кукурудзяний крохмаль.

Потріть апельсинову цедру і відіжміть сік, який помістіть в невелику каструльку. Поставте її на водяну баню з киплячою водою, щоб вода не доставала дна каструльки. Всипте цукор і дайте йому розчинитися.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом



Додайте масло і дайте йому розплавитися.

Нарешті, збийте 4 яйця і 2 жовтки і вилийте їх в апельсинову суміш. Помішуючи час від часу, готуйте крем до густого стану. Коли крем майже не буде спускатися з ложки - він готовий. Якщо не вдається досягти цього стану, то можна додати трохи кукурудзяного крохмалю в якості згущувача.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом



Коли всі 3 коржі готові і охололи, почнемо збирати торт. Промажте перший корж апельсиновим соком, щоб він просочився.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом



Зверху викладіть остиглий крем. Повторіть операцію з усіма коржами. Нічого страшного якщо крем стікає з боків торта. Помажте весь торт з боків, щоб покрити його по діаметру.

Шоколадний торт з апельсиновим кремом



Посипте зверху порошком какао і прикрасьте тертою апельсиновою цедрою. Перед подачею залишити настоятися на 1 годину в холодильнику.
Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/shokoladnyjj-tort-s-apelsinovym-kremom

Рекламний блок
Шоколадний торт з апельсиновим кремом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com