Відкрити категорії

Кучерявий торт


Кучерявий торт


Інгредієнти:
Борошно пшеничне 1.5 ст.
Яйця курячі 2 шт.
Сахар 1 ст.
Згущене молоко 0.5 банки
Сметана 200 г.
Сода 1 ч. л.
Оцет столовий 2 ст. л.
Какао 3 ст. л.
Масло вершкове 10 г
Ізюм світлий 40 г
Горіхи волоські 50 г
Крем:
Сметана 900 г
Варене згущене молоко 1 банка
Глазур
Сметана 3 ст. л.
Цукор 3 ст. л.
Какао 2 ст. л.
Масло вершкове 50 гр.

Спосіб приготування:
Для приготування торта візьмемо борошно, цукор, сметану, вершкове масло, родзинки без кісточок, волоські горіхи, згущене молоко. Всі продукти мають бути кімнатної температури.

Для крему сметану необхідно відтягнути. Для цього 900 грам сметани викласти в друшляк, застелений марлею або бавовняним рушником, поставити його в каструлю і залишити все в прохолодному місці на ніч.

Для тіста добре збити вінчиком 2 яйця і склянку цукру.

Окремо погасити 2 ч. л. соди 2 ст. л. столового оцту, соду, добре перемішати.

Кучерявий торт



Додати до яєць з цукром 200 грам сметани, пів банки згущеного молока і погашену соду, добре все перемішати.

Всипати частинами просіяне борошно.

Замісити однорідне рідке тісто.

Кучерявий торт

Рекламний блок

Форму для випікання (діаметром 22-24 см) змастити вершковим масло і влити тісто висотою приблизно 1 см.

Поставити тісто в розігріту до 180 ° С і випікати 20-25 хвилин до рум'яного кольору (готовність перевіряти дерев'яною паличкою - з готового тіста вона виходить сухою).

Кучерявий торт



Готовий корж викласти на блюдо і остудити.

Залишок тіста розділити на 2 частини і в одну додати 2-3 ст. л. какао, щоб надати тісту шоколадний колір.

Форму для випікання змастити вершковим маслом, а потім чергуючи ложки, викласти світле і темне тісто.

Кучерявий торт



Поставити випікатися на 20-25 хвилин у розігріту до 180 ° С духовку (готовність перевіряти дерев'яною паличкою).

Потім корж вийняти, остудити і порвати на шматки.

Кучерявий торт



Для крему з'єднати відтягнуту сметану і банку вареного згущеного молока.

Добре все перемішати в однорідну масу.

Кучерявий торт



Ізюм добре помити і просушити. Волоські горіхи крупно порубати.

Корж ретельно змастити кремом, а потім присипати горіхами і родзинками.

Умочуючи шматки коржа в крем, формувати шарами «гірку».

Кучерявий торт



Кожен шар торта пересипати горіхами і родзинками.

Так сформувати торт.

Приготувати глазур: з'єднати цукор, сметану і какао - довести все до кипіння, потім розчинити вершкове масло і зняти з вогню. Готову глазур трохи остудити.

Кучерявий торт



Через кулінарний мішок нанести глазур і поставити готовий торт в прохолодне місце.

Кучерявий торт
Джерело:
http://webspoon.ru/receipt/tort-kucherjavyj-pincher
Рекламний блок
Кучерявий торт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com