Маковий торт



Маковий торт


Нещодавно мені попався рецепт торта. Дуже захотілося його приготувати, тим більше що я великий любитель маку і кокоса у випічці. Готується він дуже просто і досить швидко, результат мені сподобався. Для урочистого випадку звичайно він навряд чи підійде, але для сімейного чаювання або для приходу неочікуваних гостей, буде цілком актуальний.

Десерт виходить з приємним насиченим смаком і ароматом. Його варто спробувати приготувати, рекомендую!

Інгредієнти:
масло вершкове - 150 г;
розпушувач тіста - 1 ч. л.;
яйця курячі - 2 шт.;
ванілін - 1 упаковка;
лимон - 0,5 шт.;
сметана - 150 г;
шоколад темний - 100 г;
цукор - 2/3 ст.;
кокосова стружка - 2/3 ст.;
мак - 2/3 ст.;
борошно - 2/3 ст.

Процес приготування макового тортика.


Першим ділом розтоплюємо в мікрохвильовій печі 100 г вершкового масла, охолодити до кімнатної температури.

11


Потім додаємо мак. За оригінальним рецептом йде 2/3 склянки маку, цукру і борошна.

22


Кокосову стружку.

33


Цукор і ванілін.

44


Додаємо яйця.

55


Сметану.

66


Просіваємо борошно і розпушувач.

77


І додаємо цедру лимона.

88


Перемішуємо до однорідного стану.

99


Виливаємо тісто у форму не більше 18-20 см в діаметрі і випікаємо при 180 градусів близько 30 хвилин. Я для цих цілей використовувала мультиварку і готувала на режимі "випічка" 50 хвилин. Дно застелила папером і змастила маслом, боки на всяк випадок обсипала манкою.

1010


Готовий корж охолодити до кімнатної температури і витягуємо.

1111


На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтоплюємо 50 г масла і шоколад.

1212


Поливаємо глазур'ю верх торта.

1313


В принципі торт вже готовий, але я посипала зверху ще трохи кокосової стружки.

1414


Прибираємо в холодильник до застигання шоколаду буквально на кілька хвилин. Ось і все, можна накривати на стіл.

1515


Дуже смачно і гармонійно, приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок