Королівський торт



Королівський торт


Цей Королівський торт давно зацікавив мене своєю незвичністю і ось, нарешті, я спекла його. Відразу скажу, що робиться він неймовірно просто і не займає багато часу. Дуже цікаве поєднання розсипчастого пісочного тіста і безе, і те, що вони випікаються разом, дає приголомшливий результат.

Мені здалося, що цей домашній торт з горіхами схожий на цукерку — така незвичайна текстура дивує і одночасно радує. Думаю, що не дарма він удостоєний такої назви — справді королівський смак. І обов'язково робіть його хоча б за добу, а то й дві до подачі, чим довше торт настоюється, тим виходить смачніше і краще. Такий королівський десерт чудово підійде для будь-якого торжества і святкового столу.

Для пісочного тіста:
3 жовтки;
90 г цукрового піску;
150 г вершкового масла;
5 г (1 пакетик) розпушувача;
200 г борошна;
40 г крохмалю.

Для безе:
3 білка;
1 склянка цукру;
120-140 г горіхів (арахіс).

Для крему:
2/3 банки згущеного молока;
180 г м'якого вершкового масла.

Процес приготування тортика.


Відокремлюємо жовтки від білків (другі поки поміщаємо в холодильник) і розтираємо з цукровим піском до білого. З'єднуємо з розтопленим і вершковим маслом, яке остигло. Потім частинами підсипаємо просіяне борошно, змішане з крохмалем і розпушувачем. Замішуємо однорідне і еластичне тісто для торта протягом декількох хвилин, намагайтеся не забивати його борошном, нехай воно буде м'яким і ніжним. Відразу ділимо його на 4 частини, кожну загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.

11


Охолоджені білки збиваємо в міцну піну і, продовжуючи збивати, поступово вводимо цукор. Збита білкова маса повинна бути в міру щільна і тягуча.

22


Шматочок охолодженого тіста розміщуємо відразу на пекарському папері і через целофан розгортаємо в дуже тонкий корж, позначаємо краї круглою формою діаметром 22,5 см.

33


Посипаємо зверху 1/4 частиною горіхів.

44


Акуратно наносимо рівним шаром, за допомогою столової ложки, чверть білкової маси.

55


Обережно переносимо на деко і випікаємо корж для торта в попередньо розігрітій до 150-160 градусів духовці близько 15 хвилин до рум'яності. Поки він гарячий, відокремлюємо зайве по наміченому кордоні – це піде на крихту для прикраси. Випікаємо інші шари королівського торта і даємо їм повністю охолонути.

66


Для крему спочатку збиваємо розм'якшене масло до пишноти, далі додаємо невеликими порціями згущене молоко.

77


Викладаємо перший корж на велике плоске блюдо і тонким шаром наносимо 1/4 масляного крему, також чинимо і з іншими.

88


Верх залишаємо непромазаним, а залишки крему розподіляємо на боки, які потім посипаємо пісочною крихтою.

99


Поміщаємо королівський торт у прохолодне місце щонайменше на 24 години.

1010


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок