Кавовий торт



Кавовий торт


Кавовий торт – це дуже смачне поєднання повітряних бісквітних коржів, ніжного масляного крему і спеціального просочення, заварений з ароматних зерен кави. Це справжня феєрія смаків, встояти перед якою просто неможливо! У той же час, такий смачний і складний, на перший погляд, десерт досить простий у приготуванні. Вивчивши рецепт кавового торта , наведений нижче, ви переконаєтеся в простоті технології його створення.

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 65 г;
цукор - 450 г;
крохмаль картопляний - 65 г;
куряче яйце - 5 шт.;
яєчний білок - 4 шт.;
вода - 270 г;
масло вершкове - 200 г;
гіркий шоколад - 1/3 плитки.

Кроки приготування кавового тортика.


Отже, першим ділом, ми підготуємо всі продукти.

11


Тепер приготуємо бісквітне тісто. Для цього уб'ємо в миску п'ять курячих яєць, і почнемо збивати їх міксером. У підсумку, колір збитих яєць повинен стати більш світлим, а яєчна маса, в цілому, повинна збільшитися в розмірі. В цю ж миску потроху додаємо 125 г цукру і продовжуємо збивати суміш за допомогою міксера. В підсумку повинні з'явитися м'які піки.

Змішуємо борошно і крохмаль, а потім просіваємо цю суміш. Завдяки такій маніпуляції вона насититься киснем, що згодом, допоможе домогтися особливої легкості бісквітного коржа.

Отже, змішане з крохмалем борошно пшеничне, потроху вводимо в яєчну суміш і збиваємо її міксером на самих повільних обертах.

22


Вийшло рідке тісто. Його вливаємо у форму для випікання. Воно повинно зайняти не більше 2/3 її об'єму. Справа в тому, що в процесі запікання бісквіт добре піднімається. Форму попередньо потрібно змастити рослинним маслом і застелити пергаментним папером. Завдяки цьому, готовий корж буде набагато легше дістати. Втім, якщо для випікання, ви користуєтеся силіконовою формою, то цього можна і не робити.

Прогріваємо духовку до 180 градусів, після чого відправляємо в неї форму з тістом. Випікати бісквіт потрібно близько півгодини. Готовий корж виймайте з форми і охолоджуйте його на решітці, щоб він не став занадто вологим.

33


Приготуємо сироп для просочення. Для цього в невеликий кухлик увіллємо 200 г води і доведемо її до кипіння. Потім додамо до неї 125 г цукру і розчинити його. Туди ж додаємо заварений раніше еспресо.

44


Зараз займемося приготуванням масляного крему для нашого торта. З цією метою розчинимо у 70 г води 200 г цукру, за допомогою таких маніпуляцій, як і у випадку з кавовим сиропом.

Поки на плиті готується цукровий сироп, займемося збиванням яєчних білків. Їх потрібно попередньо охолодити. Завдяки цьому процес збивання піде набагато швидше. У результаті повинна вийти гарна стійка піна. Потім вливаємо ще гарячий цукровий сироп до білків і продовжуємо збивати їх міксером на найбільших обертах. Готовність цього етапу приготування крему визначається тим, що піки, які утворюються, повинні легко зрізати звичайним кухонним ножем.

Тепер можна знизити швидкість обертів міксера і потроху додавати вершкове масло, попередньо нагріте до кімнатної температури. Масляна суміш повинна бути єдиною по консистенції, а також вона повинна бути гладкою і досить блискучою.

Додаємо в крем трохи еспресо або розчинної кави, попередньо розчиненій у воді. Ретельно перемішуємо лопаткою.

Половину від загальної кількості крему поміщаємо в кондитерський мішок, а потім зрізаємо у нього кінчик.

55


У готового бісквіта акуратно зрізаємо верхню частину, щоб в результаті поверхня була рівною. Зробити це буде найзручніше за допомогою спеціального ножа для нарізки хліба. Потім поздовжньо бісквіт розрізаємо на дві частини. В результаті у нас вийде пара коржів.

66


Кладемо корж основу на велике блюдо, а потім просочуємо його солодким сиропом, приготовленим на основі еспрессо.

77


Скориставшись кондитерським мішком, викладаємо крем на торті по спіралі, як це показано на фото.

88


Встановлюємо другий бісквітний корж, а потім точно також просочуємо його сиропом на основі еспрессо. Потім знову за допомогою все того ж кондитерського мішка викладаємо по спіралі наш масляний крем. Потім його вирівнюємо спеціальним шпателем для приготування кондитерських виробів. Якщо такого немає, то можна взяти довгу пластмасову лінійку. Масляним кремом, що залишився змащуємо боки нашого кавового торта.

99


Шматочок бісквітного коржа, що залишився, переробляємо в крихту, скориставшись для цієї мети блендером.

1010


Бісквітними крихтами прикрашаємо бічну частину нашого чудового десерту.

1111


Решту ніжного масляного крему також викладаємо в кондитерський мішок, а потім одягаємо на нього насадку у вигляді зірочки (розмір від 7 до 10 мм). По краю торта формуємо смачні квіточки.

1212


Відламує третю частину плитки темного гіркого шоколаду, поміщаємо її у відповідну ємність і розтоплюємо в мікрохвильовій печі в режимі «розморожування».

1313


Відрізаємо від кондитерського мішка приблизно половину. Потрібно це для того, щоб він став менше. Потім поміщаємо туди розтоплений шоколад. Відрізаємо у мішка зовсім невеликий кінчик. Тепер можна прикрасити наш кавовий торт.

1414

 

1515


От і все! Наш найсмачніший кавовий торт готовий. Можна робити чай і прийматися за дегустацію цього чудового десерту!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок