Святковий торт Графські руїни



Святковий торт Графські руїни


Для коржа:
2 банки згущеного молока з цукром (за 380-400 г);
2 склянки борошна;
4 яйця;
1-1,5 склянки очищених волоських горіхів;
1 чайна ложка соди.

Для просочення:
1 літр сметани;
1 склянка цукру.

Для прикраси:
1-й варіант: 1 плитка гіркого шоколаду (молочний не рекомендується), 80 мл молока, 30 г вершкового масла, цукор додавати за смаком;
2-й варіант: 6 ст. л. какао, 120 мл молока, 1 столова ложка вершкового масла, цукор за смаком (приблизно 2 столові ложки).

Приготування коржів.


Згущене молоко виливаємо в миску.

11


Додаємо 4 яйця і збиваємо в однорідну масу.

22


Додати соду, гасити її не треба. Поступово вводимо муку, так щоб вам було зручніше розмішувати.

33


Додаємо не зовсім дрібно нарізані волоські горіхи.

44


Отриману масу виливаємо на деко (краще накрити пекарським папером), змащений маслом. Випікати 30-40 хвилин при 180 градусах.

55


Примітка: Корж для торта випікається досить легко, так як немає необхідності випікати окремо кілька шарів бісквіта, необхідно всього лише випекти один великий корж (в залежності від розміру вашого листа, можливо, вам знадобиться випікати і два рази). Навіть якщо корж трохи пригорить знизу, можна акуратно зрізати підгорілий низ і це ніяк не зіпсує вигляд торта, який збирається за окремо нарізаними кубиками.

Дати коржу охолонути, обрізати краю приблизно на 1,5 см, щоб вийшли кубики рівніше. Корж нарізати акуратними рівними кубиками.

66

 

Приготування просочення.


На міксері збити цукор з сметаною до повного розчинення цукру.

77

 

Складання торта.


Умочити кожен кубик коржа в сметану на кілька секунд і викладати на тарілку в довільному порядку, занадто щільно один до одного кубики становити не треба, порожні місця нехай заповняться надлишками сметани.

88

 

Приготування глазурі і прикраса торта.


По першому варіанту з плиткою шоколаду необхідно розтопити на вогні всі необхідні інгредієнти.

По другому варіанту з какао процес приготування наступний:
- довести молоко до кипіння;
- додати какао, добре розмішати;
- додати цукор за смаком і масло, розмішати і зняти з вогню.

Чекати поки глазур охолоне не треба, а необхідно відразу полити нею торт.

99


Торту краще дати настоятися (просочитися сметаною) кілька годин у холодильнику. За розмірами торт виходить досить-таки великий, але з'їдається він все одно дуже швидко.

1010


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок