Торт Прага в мультиварці



Торт Прага в мультиварці


По можливості намагаюся на сімейні свята не бігти в магазин за тортом, а пекти сама. На цей раз мій вибір припав на всьому напевно відомий торт "Прага ". Шоколадні коржі в доповненні з дуже смачним і ніжним шоколадним кремом припадуть до душі всім ласунам. Торт цілком можна приготувати в духовці, але оскільки за рецептом була потрібна форма діаметром 19 см, а у мене такої не знайшлося, то я вдалася до допомоги мультиварки.

Інгредієнти вказані для коржів і крему. Прикрашаємо і просочуємо торт за своїм смаком і бажанням. Я прикрасила торт шоколадною глазур'ю і за відсутністю зайвого вільного часу просто посипала боки і серединку звичайною кондитерською посипкою. Готується цей торт насправді швидко і легко, рекомендую!

Інгредієнти:
яйця курячі - 5 шт.;
цукор - 150 г;
борошно - 115 г;
какао-порошок - 25 г;
масло вершкове - 240 г;
вода - 20 г;
згущене молоко (крем) - 120 г;
ванілін - 1 уп.;
шоколад темний - 30 г.

Приготування торта Прага.


Першим ділом спечемо бісквіт. Відокремлюємо жовтки від білків ( один жовток залишаємо для крему). Збиваємо жовтки з половиною цукру до пишноти.

11


Окремо збиваємо білки з цукром до щільної піни і додаємо до збитих жовтків.

22


Акуратно, знизу вгору з'єднуємо білки з жовтками. Додаємо просіяне борошно з какао і ретельно, але обережно все перемішуємо.

33


Потім по краю вливаємо 40 г розтопленого і охолодженого вершкового масла.

44


Перемішуємо і виливаємо тісто в змащену маслом і присипану борошном форму не більше 19 см в діаметрі і випікаємо при 200 градусів 30 хвилин. У моєму випадку в мультиварку. Для надійності я застелила дно папером для випічки.

55


Готувала на режимі "випічка" 1 годину до звукового сигналу.

66


Готовий бісквіт охолодити і тільки потім розрізаємо його на три частини. Зручніше це зробити за допомогою нитки. Я використовую звичайну нитку, складену вдвічі.

77


Не дивлячись на те, що бісквіт здається трохи вологим, дуже рекомендую торт добре просочити. Для крему з'єднуємо жовток з водою.

88


Збиваємо виделкою і додаємо згущене молоко.

99


Варимо суміш на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи і потім охолоджуємо. Після чого додаємо частинами вершкове масло, збите з ваніліном.

1010


Масло необхідно додавати потроху, щоразу добре збиваючи.

1111


У самому кінці додаємо розтоплений шоколад.

1212


Крем виходить не нудотний, ніжний і смачний.

1313


Починаємо збирати торт. Кладемо перший корж і добре просочуємо його, я використовувала згущене молоко.

1414


Зверху наносимо частина крему.

1515


Таким чином збираємо весь торт.

1616


Обмазуємо боки залишками крему.

1717


Верх я покрила шоколадною глазур'ю. Поєднала 3 ст. л. какао з 0,5 ст. цукрової пудри. Розбавила 3 ст. л. молока. Додала 1,5 ст. л. розм'якшеного вершкового масла і ванілін. Все добре розтираємо. Готувати цю глазур необхідно відразу перед нанесенням, так як вона швидко застигає. По верху глазурі я пройшлася ложкою, роблячи хаотичні завитки.

1818


Залишилося прикрасити.

1919


Можна подавати торт відразу, але краще дати йому настоятися кілька годин.

2020


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок