Торт Прага



ТортТорт


Торт «Прага» один із найвідоміших і найбільш простих у виготовленні тортів. Існує безліч варіантів приготування, але характерні для нього три постійні складові: шоколадні коржі (бісквітні), шоколадна глазур і масляний крем.

Торт Прага, рецепт якого ми хочемо вам запропонувати, відрізняється від традиційного виконання відсутністю яєць у складі інгредієнтів. Коржі ми будемо пекти на основі сметани, а шоколадну глазур приготуємо з рівних пропорцій вершкового масла і гіркого шоколаду.

Інгредієнти:
борошно - 320 г;
цукор пісок - 330 г;
розпушувач тіста - 1,5 ч. л.;
какао - 5 ст. л.;
питна вода - 0,75 ст.;
масло рослинне - 0,75 ст.;
сметана - 300 г;
масло вершкове - 300 г;
молоко згущене - 140 г;
шоколад гіркий не менше 70% - 100 г.

Приготування смачненького тортика.


Змішаємо в окремій ємності сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао (4 ст. л.) краще просіяти, розпушувач і цукор.

11


Також окремо з'єднаємо рідкі складові: питну воду, рослинне масло і сметану.

22


Рідкі компоненти змішаємо з сухими.

33


Гарненько перемішаємо. Тісто готове.

44


Підготуємо форму для випікання: змастимо бортики вершковим маслом і застелемо дно пекарським папером. Викладемо шоколадне тісто.

55


Духовка вже повинна бути розігріта до температури випікання 180 градусів. Поставимо у неї заповнену форму на годину. Готовність бісквіта слід перевіряти дерев'яною лучиною, тому що час випікання може коливатися.

66


Випечений бісквіт повинен повністю охолонути, після чого розріжемо його на три приблизно рівних диска. Дуже зручно для цього використовувати звичайну нитку. Ножем вздовж по бортику коржа робиться насічка (по колу), в цю насічку встановлюється нитка і протягується. Диски виходять з рівною поверхнею.

77


Почнемо готувати масляний крем. М'яке вершкове масло (в кількості 200 г) на великій швидкості зіб’ємо міксером.

88


До нього всиплемо ложку (їдальню) какао-порошку і додамо згущене молоко. Ще хвилину будемо збивати. Масляний крем готовий.

99


Почнемо збирати домашній торт Прага. По нижньому бісквітному диску рівномірно розподілимо приготований крем. Зверху покладемо наступний диск і також розподілимо по поверхні крем. Третій бісквіт накриє кремовий прошарок.

1010


Глазур будемо готувати з рівних пропорцій гіркого шоколаду (100 г) і вершкового масла (100 г). Для цього їх розтопимо на водяній бані - повинна вийти гладка емульсія.

1111


Почекаємо, поки глазур трохи охолоне і акуратно покриємо нею наш торт.

1212


Прикрасимо тертим шоколадом і помістимо в холодильник на 4-5 годин. Шматочок чудесного шоколадного десерту відмінно буде виглядати з чашкою ароматного еспресо.

1313


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок