Торт Дамські пальчики



Торт Дамські пальчики


Торт "Дамські пальчики", в нашій родині один з улюблених тортиків власного приготування. Раніше купували його в магазині, а вже кілька років печу сама, з тих пір, як вперше зробила заварне тісто, виявляється це дуже просто, а я так довго на нього не вирішувалася.

На приготування паличок у мене пішло приблизно 35-40 хвилин, на крем і прикрасу ще хвилин 20. У результаті всього за годину я приготувала дуже смачний і ніжний торт.

Інгредієнти:
масло вершкове - 80 г;
вода - 0,5 склянки;
сіль - щіпка;
борошно - 1 ст.;
яйця курячі - 4 шт.;
вершки 33% - 400-500 мл;
сметана - 200-300 г;
цукор пісок - за смаком (в крем);
шоколад молочний - для прикраси.

Приготування торта в домашніх умовах.


Спочатку потрібно зробити заварне тісто. Для цього в каструльку вливаю 0,5 склянки води, додаю дрібку солі і 80 г вершкового масла і ставлю каструлю на вогонь, поки вода не закипить і масло повністю не розчиниться.

11


Поки вода з олією закипає, в миску просіюю склянку борошна.

22


Знімаю з плити закипілу масляну масу і відразу ж всипаю борошно, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою.

33


Мішаю ретельно, до тих пір, поки тісто не стане однорідною масою, воно дуже добре відстає від стінок каструлі.

44


Залишаю тісто охолонути хвилин на 5-7, щоб воно не було гарячим і вбиваю по одному яйцю і після кожного ретельно перемішую. Тісто виходить гладким і еластичним, не дуже густим, але й не рідким, воно не повинна розтікатися.

55


Перекладаю готове тісто в кондитерський мішок з насадкою велика зірочка і на деко, застелене папером для випічки роблю невеликі палички, між паличками обов'язково має бути відстань, так як при випічки вони збільшуються в розмірі. Вони не обов'язково повинні бути однаковими. Якщо палички будуть трохи відрізнятися один від одного розміром нічого страшного.

66


Включаю духовку і розігріваю її до 200 градусів. Ставлю деко в розігріту духовку і випікаю палички 5 хвилин при 200 градусах, потім зменшую до 180 і печу ще хвилин 10-15 до легкого зарум'янювання. Ось такі палички у мене вийшли.

77


Усередині вони порожні і дуже легенькі, як пушинки.

88


Далі готуємо крем. Для крему збиваю вершки до міцної піни з цукром (я додаю цукор за смаком, не люблю сильно солодко, приблизно 3-4 столові ложки). До збитих вершків додаю сметану і ще раз збиваю.

99


Невеликими порціями викладаю в підготовлений крем заварні палички і перемішую з кремом (можна просто викладати палички на рознос або тарілку і промащувати кремом).

1010


Зверху прикрасила розтопленим шоколадом.

1111


Пригощайтеся і приємного всім чаювання!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок