Торт на 8 Березня



Торт на 8 Березня


Скоро 8 березня, я вирішила до святкового столу спекти торт. Торт я спекла з двох коржів, тому і інгредієнтів у мене в два рази більше. Коржі я випікала окремо, тому на фото приготування одного коржа.

Інгредієнти:
яйця курячі - 8 шт.;
цукор - 290 г;
борошно - 240 г;
вода - 50 мл;
коньяк - 1 столова ложка;
абрикосовий джем - 200 г;
ківі - 5 штук;
масло вершкове - 200 г;
згущене молоко - 200 г;
цукрова мастика - 500 г.

Приготування торта на 8 березня.


Відокремлюємо білки від жовтків.

11


До жовтків додаємо 80 грамів цукру, збиваємо до кремоподібного стану.

22


До білків додаємо 40 грамів цукру і збиваємо їх в піну.

33


Потім акуратно до жовтків додаємо збиті білки і вже перемішуємо лопаткою повітряну масу, не збиваючи.

44


Потім додаємо просіяне борошно. Її теж акуратно вмішуємо в білково-жовткову масу.

55


Виходить легке, досить рідке тісто. Поміщаємо його у форму для випічки і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

66


Коли корж буде готовий, виймаємо його і даємо охолонути на решітці. Найкраще коржі пекти з вечора. Або дайте їм дуже добре охолонути.

77


Розрізаємо коржі навпіл.

88


Тоненько нарізаємо ківі.

99


Робимо цукровий сироп: у 50 грамів цукру додаємо 50 мл води і доводимо все до кипіння. А потім додаємо столову ложку коньяку.

1010


Намазуємо коржі абрикосовим джемом.

1111


Зовсім трохи просочуємо коржі сиропом. Не можна, щоб коржі були вологі, так як я буду покривати торт мастикою.

1212


Готуємо крем: збиваємо до білого стану вершкове масло кімнатної температури.

1313


Додаємо до нього згущене молоко і знову дуже добре збиваємо.

1414


Змащуємо підкладку кремом, щоб торт не ковзав.

1515


Укладаємо на неї корж, змащений джемом і просочений сиропом і кладемо на корж ківі.

1616


Укладаємо всі коржі один на одного, добре притискаємо їх.

1717


А тепер кремом "шпаклюємо" торт, вирівнюючи всі погрішності. Можна торт прибрати на годину в холодильник (я залишила на ніч на балконі).

1818


Тепер прикрашаємо. Я використовувала готову цукрову мастику білого кольору. Розминаємо її і розкочуємо.

1919


Акуратно обтягуємо нею торт. Я ще використовувала трафарет для мастики, щоб вийшли узори на ній.

2020


Тепер частину мастики наносимо за допомогою харчових гелевих барвників в рожевий колір.

2121


А частину в жовтий колір і вирізаємо прикраси.

2222


За допомогою води наклеюємо їх на поверхню торта. Край прикрашаємо цукровими намистинами. Ось такий торт у мене вийшов.

2323


Зі святом 8 Березня!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок